De vele voordelen van een minilening

Het gebeurt soms wel eens dat we enkele tientallen tot honderden euro’s te kort komen. Is het voor je huur, dat reisje naar Spanje of die nieuwe camera, het kan met iedereen wel eens gebeuren. Het is begrijpelijk dat je ook niet altijd wilt blijven geld lenen van je ouders, of misschien heb je die mogelijkheid gewoon niet. Het antwoord op dit probleem is simpel: een minilening. Nog nooit van gehoord? Wij leggen je even kort uit wat het precies is. 

Wat is een mini lening?

Een minilening, ook wel bekend als flitskrediet of minikrediet is een soort lening dat gebruikt kan worden als je snel een klein tot middelmatig bedrag geld nodig hebt. Bij dit soort lening kan je vaak van € 100 tot € 1500 lenen. Dat bedrag kan je soms al afbetalen over drie maanden, je hoeft je dus geen zorgen te maken over erg lange afbetaling periodes zoals bij een persoonlijke lening. De lening wordt vaak aangeboden door een online kredietverstrekker, zij zorgen ervoor dat het bedrag direct beschikbaar wordt gesteld. 

Waarom zou ik kiezen voor een minilening? 

Eerst en vooral hoef je je niks aan te trekken van lange procedures of ingewikkelde formulieren die komen opduiken als je een persoonlijke of zakelijke lening afneemt. Bij een minilening kan dat gewoon via je computer of gsm worden gedaan. Door het klein leenbedrag voorkom je ook dat je dieper in de schulden geraakt, € 1500 is makkelijker af te betalen dan € 10 000.  

Waarom is de rente hoger dan op mijn hypothecaire lening? 

Bij een lening die je aangaat om je huis af te betalen heb je onderpand als een soort waardeborg, namelijk je huis. Mocht je bijvoorbeeld je leningen niet langer betalen, kunnen banken je huis in beslag nemen. Bij minilening hebben de aanbieders deze zekerheid niet, daarom moeten ze extra rente aanrekenen. 

Kan ik lenen zonder bkr?

Bij een minilening kan je ook lenen zonder bkr, ook wel gekend als het Bureau van KredietRegistratie. Dat bureau houdt bij wie welke leningen aangaat. Bij een minilening kan je geld opnemen zonder hun tussenkomst, wat voor een pak minder regels en belemmeringen kan zorgen en je lening heel wat makkelijker kan maken. 

Voor wat kan ik allemaal een minilening aangaan? 

Dat varieert heel erg. Het middelmatige bedrag kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een nieuwe auto te kopen, verbouwingen uit te voeren, aan energiebesparing te doen of gewoon een nieuwe aankoop te betalen. De aanbieders helpen je met welke soort lening en welk bedrag jij juist nodig hebt, ze bieden professioneel en betrouwbaar advies aan en helpen je met het vinden van de beste deals. Meer dan genoeg redenen om je te verdiepen in de wereld van minileningen dus!

Let op: geld lenen kost ook geld.