Hoeveel kan je lenen met jouw loon? Bereken het zelf online!

Wil je in de nabije toekomst een huis of appartement kopen? Heb je vragen of je dat allemaal wel kan betalen. Ben je alleen of koop je samen met je partner. Samen kopen is altijd interessanter omdat je dan de twee lonen kan samenleggen om een lening te verkrijgen. Voor een bank komt dit ook beter over want je kan meer middelen voorleggen. Het is immers belangrijk voor een bank om het risico in een nieuwe klant zo laag mogelijk te houden. Lees dit artikel verder al je je afvraagt hoeveel je kan lenen.

Start hier de aanvraag van je lening!

Een bank wil in een verkennend gesprek graag weten wie je bent en wat de inkomsten en uitgaven zijn. Alleen zo kunnen ze berekenen hoeveel je kan lenen. Mocht er ooit een aanvraag zijn voor een lening dan wil de bank het risico bekijken. Hoe lager dat is hoe beter natuurlijk. Er is een regel dat je ongeveer 1/3 van alle inkomsten samen kan uitgeven aan leningen. De ene bank is hier losser in dan de andere, dus je kan meer lenen bij de ene bank dan de andere. Of je net zo een bank moet kiezen, dat is maar de vraag. Want de voorwaarden moeten ook in orde zijn. En daar kan jij helemaal je werk van maken. Hoeveel kan je lenen als je samen met je partner de aanvraag doet. Zijn er nog andere leningen die momenteel lopen en hoeveel is de maandlast daarvan. Allemaal vragen die de bank zal stellen en die je moet staven met loonfiches en officiƫle documenten.

Alle inkomsten samen en daar de andere kosten als leningen en alimentatie van afgetrokken en je weet hoeveel er nog overblijft om van te lenen. Voor eender welk project kan je dus een lening aanvragen en bekijken hoeveel je er voor moet afbetalen per maand en over de gehele duurtijd van de lening. Kies verstandig en zoek naar de bank met de laagste kosten, want dan betaal je ook het minste per maand en over het volledige totaal.

Je kan naar elk bankkantoor stappen in je buurt en daar een lening simulatie laten uitvoeren. Je zal ook resultaat hebben, maar het neemt wel heel wat meer tijd in beslag. En in tijden dat we het internet voor heel veel gebruiken, kan je dat ook doen om een lening te berekenen. Helemaal zelf. In plaats van naar een kantoor te gaan, surf je naar een website van een bank. Klik door naar de simulatie pagina en voer daar alle gevraagde gegevens in. Je ziet snel resultaat en je kan zo heel wat banken vergelijken. En zo kan je dus de juiste keuze maken, en dat is enkel en alleen de lening met de laagste kosten. Het maakt niet uit bij welke bank je dat doet, je moet in dit geval enkel naar je eigen financiƫn kijken.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.