Hoeveel kan ik lenen?

Een pertinente vraag

De eerste vraag die potentiële kredietnemers zich uiteraard stellen is hoeveel ze precies kunnen lenen. Het bedrag dat je kan lenen is ten allen tijde afhankelijk van verschillende factoren. Er dient bijvoorbeeld rekening te worden gehouden met eventuele openstaande schulden, maar daarnaast moet er ook ingeschat kunnen worden hoeveel je van je inkomen kan reserveren voor het afbetalen van een krediet. Veel mensen staan daar onvoldoende bij stil waardoor ze wat schrikken wanneer hun kredietaanvraag wordt geweigerd. Om dit te voorkomen is het dan ook steeds belangrijk om goed je potentiële lening te berekenen. Alleen op deze manier kan je het exacte leenbedrag te weten komen en dat is tegenwoordig van essentieel belang voor een succesvolle kredietaanvraag.

 

Een lening legt druk op je financiële situatie

Welke lening je ook gaat afsluiten, het is ten allen tijde belangrijk om er rekening mee te houden dat een krediet een bepaalde druk uitoefent op je financiële situatie. Net omwille van die reden is het bijzonder belangrijk om er voor te zorgen dat een lening niet te zwaar door weegt. Berekenen hoeveel je maximaal kan lenen is dan ook een absolute must voor iedereen die geld wil lenen. Wanneer je er voor kiest om een flexibele lening af te sluiten is het daarbij ook erg belangrijk om niet constant tegen de limieten van je krediet aan te leunen. Doe je dat wel, dan kan je te maken krijgen met erg hoge kosten en dat kan nooit de bedoeling zijn. Ook goed de verschillende beschikbare kredietvormen op de markt vergelijken is tegenwoordig essentieel om tegen zo interessant mogelijke voorwaarden geld te kunnen lenen. Het mag dan ook nu reeds duidelijk zijn, naast het uitvoeren van een berekening voor je potentiële lening kan het ook absoluut geen kwaad om even stil te blijven staan bij het type krediet en een vergelijking van de te betalen intrest uit te voeren.

 

Maximaal leenbedrag berekenen

Het bedrag dat je maximaal kan lenen berekenen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als het op het eerste zicht lijkt, in tegendeel. In eerste instantie is het goed om je openstaande schulden in kaart te brengen. Welke leningen heb je bijvoorbeeld al lopen, hoelang moet er nog van worden afbetaald en welke maandelijkse kostprijs brengt dit met zich mee. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke factoren die mee bepalen hoeveel geld je precies met een krediet bij bijvoorbeeld Beobank kan lenen. Dat is natuurlijk niet alles, want de belangrijkste factor is natuurlijk je inkomen. Of je nu over vast werk beschikt of een uitkering ontvangt doet er niet toe, het is vooral belangrijk om rekening te houden met de hoogte van jouw globaal maandelijks inkomen. Aan de hand van dat inkomen en door de vaste kosten en schulden af te trekken kan je zeer eenvoudig bepalen welk bedrag je nog kan lenen. Om er voor te zorgen dat je maximaal leenbedrag zo hoog mogelijk komt te liggen is het uiteraard ook belangrijk om de kosten op je lening te beperken. Kies daarom voor één van de kwalitatieve, maar voordelige kredietvormen die worden aangeboden door Beobank!

 

Let op: geld lenen kost ook geld.