Dé handleiding om de hoogte van je hypotheek te berekenen!

Een handleiding om je hypotheek te berekenen, dat lijkt je waarschijnlijk wel handig. En dat is het ook. Een hypotheek is vaak een groot bedrag, want een woning heb je niet voor weinig geld. Daarom is het handig om te weten hoe dat allemaal in mekaar zit en wat jij aankan voor jouw situatie. Iedereen heeft andere inkomsten en uitgaven, en daar hangt toch wel het een en ander vanaf. We geven je alle mogelijk tips om dit tot een goed einde te brengen.

Start hier de aanvraag van je lening!

Het is altijd wat een stap in het duister. Een nieuwe woning, nieuwbouw of een bestaand huis, je weet wel wat je wil, maar hoe gaat het allemaal verlopen. Wat is de kostprijs van alles en ga je dat wel kunnen betalen. Die vraag stelt iedereen zich, als de zoektocht begint. Maar vooraleer je kan gaan zoeken naar een woning, zou je beter eerst weten wat je precies kan spenderen. Voor de aankoop van een huis of appartement moet je langs de bank passeren. Een hypotheek stelt je in staat een woning aan te kopen en dan voor een vastgestelde termijn af te betalen. Wat jij precies aankan kan je ook zelf berekenen.

Er zijn tal van online tools op websites van banken, die je in staat stellen een lening simulatie uit te voeren. Dat kost je niet, niemand zal je achteraf lastig vallen. Volledig vrijblijvend kan je dus zelf al berekenen wat de hoogte van de hypotheek zal zijn. Afhankelijk van je inkomsten en uitgaven kan je de berekening maken hoeveel je nog kan lenen voor een woning. Een bank wil uiteraard weten wie je bent en hoe je financiële situatie is. Op basis daarvan zullen ze bij aanvraag bekijken wat jouw mogelijkheden zijn. Er is een algemene regel bij alle banken dat je ongeveer 1/3e van je inkomsten kan spenderen aan leningen of hypotheek. Veel gezinnen hebben een woonhypotheek en een autolening lopen. In sommige gevallen nog een persoonlijke lening er ook bij. Het is dan afhankelijk van wat de inkomsten zijn, dat er kan uitgemaakt worden hoe hoog je kan gaan met de hypotheek.

Je kan naar een bankkantoor stappen om die berekening voor je te laten maken. In een persoonlijk gesprek worden er veel details besproken. Maar als je daar nog niet aan toe bent, dan is een online hypotheek simulatie ook iets wat precies een oplossing kan bieden. Surf naar enkele websites van banken en geef daar de gevraagde gegevens in. Voor je het weet heb je van enkele banken een berekening en kan je op die manier dus zien wat de mogelijkheden zijn. Het internet is een handig hulpmiddel en meer dan dan. Maar in dit geval kan het je veel tijd besparen.

Ben je klaar om de hoogte van je hypotheek te berekenen. Dat kan in je luie zetel, samen met je partner. Hou alles goed bij zodat je een mooi vergelijk kan opstellen. De ene bank brengt meer kosten in rekening dan de andere. Dat zal je snel genoeg merken.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.