Maximaal lenen: zo haal je alles uit je hypotheek!

Als je een woning wil aankopen dan haal je best het maximum uit je hypotheek. Zo kan je ook het maximum investeren in de woning en die volledig naar je zin maken. Het is een zware financiële inspanning, maar wel eentje die loont na verloop van tijd. Er zijn zoveel voordelen ten opzichte van huren, dat je de juiste keuze maakt als je een huis of appartement wil kopen. Maar hoe moet je het maximale eruit halen? Waar moet je op letten en kan je ergens op besparen? Ontdek het in dit artikel.

Start hier de aanvraag van je lening!

Als je momenteel nog huurt heb je weinig verplichtingen. Elke maand zorgen dat je de huur kan betalen, de waarborg is eigenlijk maar een kleine investering om zekerheid te bieden aan de verhuurder. En verder heb je bijna geen bijkomende kosten als je een woning huurt. Als je koopt daarentegen, dan komen alle kosten van onderhoud en verbruik bij jou terecht als eigenaar. Dat zijn extra middelen die je moet voorzien eens je de woning bezit. Het voordeel van al deze uitgaven is dan wel dat jij er als eigenaar ook iets kan uithalen. Stel dat je je eigen woning aanpast en helemaal beter maakt dan dat het bij de aankoop was. Dan creëer je een meerwaarde voor de woning en daar kan jij van profiteren mocht je de woning ooit verkopen of verhuren. Maar ook voor een bank, waar je uiteindelijk de lening hebt lopen, is het ook interessant. Mocht er ooit iets verkeerd gaan, je kan de lening niet meer terug betalen en de bank wil de woning verkopen, dan verkopen ze met meerwaarde.

Maar laten we ervan uitgaan dat je de lening gewoon kan terug betalen. In de eerste plaats moet je de juiste lening nog vinden. Ga niet zomaar bij de eerste en beste bank voor zoiets. Vergelijk meerdere banken, kijk goed naar de voorwaarden en vooral de kosten. Want zo kan jij maximaal lenen met een hypotheek. Het zijn de kosten bovenop het kapitaal die de terug betaling hoger maken. Als je een hypotheek simulatie wil doen, dan kan je hiervoor terecht in een bankkantoor, maar ook via het internet. Daar kan je zelf aan de slag en hoef je er de deur niet voor uit. Met het invoeren van enkele cijfers, inkomsten en uitgaven. Bedrag dat je maandelijks wil uitgeven als afbetaling en dergelijke meer, kom je tot een resultaat. Als resultaat zie je dan een bedrag dat je in totaal kan spenderen aan de woning en je maandlast. Daarbij zie je een kostenpercentage vermeld staan. Dat zijn dus de kosten die bovenop het ontleende bedrag komen. Hou dat percentage zo laag mogelijk, om ook de kosten zo laag mogelijk te houden. Het zal je maandlast naar beneden brengen en de totale terug betaling.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.