Wat voor hypotheek kan ik krijgen met mijn loon?

Zoals je wel weet zijn de inkomsten en uitgaven belangrijk als je een hypotheek wil aanvragen. Een bank wil weten wat je aankan om terug te betalen. Maar het is ook leuk om te weten voor jou persoonlijk. Zo weet je wat het je maandelijks zal kosten en kan je het in je budget opnemen. Een woning afbetalen is immers de grootste kosten die je zo wat maandelijks zal hebben. Let dus goed op dat de hypotheek een maandlast mogelijk blijven.

Start hier de aanvraag van je lening!

We mogen van geluk spreken dat we door het gemak van het internet zoveel zaken online kunnen opzoeken. En dat is ook zo met een hypotheek simulatie. Je kan hiermee precies berekenen wat je met je loon kan lenen. Je zal zien dat zo een simulatie zeer weinig tijd inneemt. Het is volledig gratis en vrijblijvend. Een groot voordeel is dat je allerlei banken kan vergelijken. Bij de ene bank kan je meer lenen met je loon dan bij een andere bank. Dus het is logisch om dan de bank eruit te zoeken waar je het meeste kan lenen met je loon. Leen je alleen of samen met je partner, dat maak ook een groot verschil. Aangezien de twee loonfiches dan samengeteld worden en dan kan je ook meer lenen.

En dat is een belangrijk gegeven, meer lenen met de middelen die je hebt. Daarvoor moet je goed kijken wat de bank je wil aanrekenen bij de hypotheek. De kosten spelen daar een grote rol, zeker omdat het over een lange tijdspanne gaat. Vaak leen je voor 20, 25, 30 jaar en op zo een lange periode kan je veel geld besparen door de goedkoopste hypotheek te zoeken. Aan de hand van een online simulatie heb je dat zo gedaan. Er zijn heel wat banken, maar met je laptop en een internet verbinding kan je deze allemaal snel bereiken.

Bekijk ook eens voor extra kosten zoals de notaris en werken aan de woning. Beide kosten veel, de notaris moet je sowieso betalen, de extra werken zijn afhankelijk van de staat van de woning. Daar moet je natuurlijk eens goed voor kijken als je naar woningen gaat zoeken. Als je niet zeker bent ga dan een tweede en derde keer naar de woning kijken. Zo kan je alles goed inschatten en ook eventueel in de hypotheek bij lenen. Een bank zal wel via een schatting willen uitmaken wat er mogelijk is. Hou hier zeker rekening mee, want met de schatting kunnen banken je weigeren om meer geld te lenen voor werken. Bevraag je hier dus goed op, dan sta je niet voor grote verrassingen.

Je loon is dus belangrijk voor het aanvragen van een hypotheek en de hoogte van de maandlast daarvan. In enkele stappen heb je één simulatie gedaan, op een uur tijd heb je er veel gedaan en kan je alles goed vergelijken. Een belangrijk stap in het ganse proces van een hypotheek te zoeken.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.