De berekening van je hypothecaire lening, hoe pak je dat aan?

Heb je de partner van je leven gevonden, mooi zo. Je huurt momenteel nog? Of je wil onmiddellijk iets kopen, altijd een goed idee. Het is mogelijk dat je al enkele woningen bent gaan bezichtigen, om een eerste idee op te doen. Zo leer je ook wat de waarde van een woning is en hoeveel geld je eventueel moet voorzien voor werken uit te voeren. Dat is nog een belangrijk deel dat vaak niet in de berekening zit. Als je geen handige Harry bent neem dan iemand mee om het werk in te schatten en ook er een prijs op te plakken. Eens je ongeveer een idee hebt kan je een berekening laten uitvoeren voor een hypothecaire lening.

Start hier de aanvraag van je lening!

Er zijn banken genoeg, je hebt keuze te over om daar een goede hypothecaire lening uit te kiezen. Je zou misschien denken dat elke bank dezelfde kosten en voorwaarden heeft, maar dat is helemaal niet zo. De kosten kunnen namelijk nogal wat verschillen. En daar kan jij en je partner heel wat geld mee besparen. Soms wel duizenden euro’s over een tijdspanne van enkele jaren. Reden genoeg om dus een berekening te laten doen, of zelf doen. Want je kan via de websites van alle banken een berekening van een hypothecaire lening doen. Helemaal vanuit je eigen huis en op je eigen computer. Op basis van jouw gegevens kan je de berekening uitvoeren en heb je zeer snel een resultaat. En zo kan je dat doen bij meerdere banken. Op een uur tijd heb je er heel wat gedaan en zie je ook de verschillen van de kosten goed staan. Dan kan je goed vergelijken. De bank waar je misschien al jaren klant bent is misschien de duurste van allemaal. Het staat je vrij om een andere bank te kiezen. Je kan nog altijd de huisbank blijven gebruiken voor al je andere bankzaken.

Samen met je partner zie je het project helemaal tot leven komen, want je hebt een hypothecaire lening gevonden. Maak afspraak met de bank om alles eens goed te bespreken. Van a tot z wil je alle details horen en vooral zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Want het is een belangrijke stap in het verdere leven. Niet alleen de aankoop van de woning, maar ook het financiƫle aspect. Hoeveel zal je maandelijks moeten afbetalen. Neem je een variabele of een vaste rentevoet. Allemaal keuzes die je goed moet overwegen. Je wil immers nog wat ruimte voor andere dingen te doen, het leven is pas begonnen.

Neem deze stap serieus, zodat je de juiste keuze maakt van bank en van hypothecaire lening. De lening zal op maat worden voorgesteld, afhankelijk van het loon dat jullie samen kunnen voorleggen. Hoe meer dat is, hoe meer je kan lenen en dat speelt mee in de staat van de woning die je dan kan kopen.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.