Hoeveel mag ik lenen? Antwoorden op maat van jouw profiel!

Je ziet zeer vaak op websites en andere media aanbiedingen om leningen aan te vragen. Het zou je interesse moeten opwekken om dan ook eens te kijken voor een lening. Het kan zijn dat je één of ander project wil starten, maar je hebt er de financiële middelen niet voor. Dan is een lening een optie om te overwegen, je kan rustig afbetalen per maand en je kan alles al aankopen. Wat je precies doet met dat geld, daar kan je een specifieke lening voor aanvragen. De meest gekende zijn persoonlijke leningen, autoleningen en woonleningen. Er zijn er natuurlijk nog meer, banken hebben voor alles een lening klaar.

Start hier de aanvraag van je lening!

Dankzij die media kom je dus snel in contact met banken die leningen aanbieden. Je kan naar een bankkantoor gaan en daar meer informatie vragen. Het zal je iets meer tijd kosten, maar je zal wel alles te weten komen. Een veel snellere manier is via het internet zoeken. Elke bank heeft naast kantoren ook nog een mooie website. Daar kan je ook nog eens alle diensten bekijken voor informatie en voor lening simulaties. En net met die simulaties kan je berekenen wat je kan lenen. De websites zijn zo gemaakt dat het allemaal snel kan gaan en jij de informatie op enkele seconden op het scherm kan aflezen. En net zoals met andere diensten en producten kan je de banken vergelijken. Want met de kosten kan je wel verschillen opmerken tussen de banken.

Het bedrag van de lening hangt natuurlijk af van we je kan terug betalen. Dus je inkomsten zijn hier van belang en ook de uitgaven die je hebt spelen mee. Andere leningen en alimentatie zijn hier belangrijk, en je vaste inkomen uit loondienst of zelfstandige activiteit. Hoe meer je kan voorleggen van inkomsten hoe meer je kan lenen. Banken hebben een regel dat je 1/3e van je inkomsten kan uitgeven aan leningen. De rest moet je besteden aan dagdagelijkse uitgaven. Voedsel kost ook wat geld per maand.

En met die lening simulatie kan je dus aan de slag. Zo weet je snel waar je voor staat en hoeveel je kan lenen. Deze zijn volledig vrijblijvend en het kost je niets. Ook krijg je geen uitnodiging van een bank om verder te gaan na die simulatie. Neen, jij kiest welke bank je opteert om te lenen en je kiest ook het aantal maanden van terug betaling. Veel maanden is een lage terug betaling, omgekeerd net hetzelfde. Dat kan je bij de simulatie ook aangeven, het aantal maanden, met een leuk schuifbalkje heb je de keuze tussen korte of lange terug betaling. Wat zich het beste past in jouw situatie en jij kan het helemaal zelf uitmaken.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.