Handige tips om je hypotheeklening te berekenen!

Ben je van plan in de nabije toekomst een woning te kopen? Goed idee, een nieuwe stap in je leven is ook altijd een grote investering. Maar een investering waar je uiteindelijk ook iets uithaalt. In vergelijking met huren, waar je maandelijks de huur moet betalen maar je kan deze niet inbrengen in je belastingen bijvoorbeeld, is kopen op dat vlak alleen al veel interessanter. Maar begin bij het begin, bereken je hypotheeklening zodat je weet wat het zal kosten per maand om af te betalen.

Start hier de aanvraag van je lening!

Als je een huis of appartement wil kopen dan is het handig hoe dat verhaal er financieel er zal gaan uitzien. Het is een te grote investering om zomaar in het wilde weg iets aan te kopen en niet te weten waar je aan begint. Zorg dus dat je de hypotheeklening gaat berekenen en dat je precies weet wat het je in totaal zal kosten, maar ook wat de kost per maand zal zijn. De afbetaling moet je kunnen betalen, alleen of samen met je partner. Hoe kan je nu een hypotheeklening berekenen? Dat kan via het internet, met de zogenaamde online simulatie tool. Je hoeft er niet zo lang naar te zoeken, want elke bank heeft zo eentje staan op hun website. Het is een eerste stap voor jou om wat cijfers te berekenen en voor de bank is het makkelijk, want ze moeten niemand aan het werk zetten om jou te woord te staan. Daarom zijn de websites van banken zo uitgebreid, ze informeren potentiële klanten, die soms ook echt klant worden. Dat is het doel van zo een website.

Daar kan jij als potentiële klant heel wat voordeel uit halen. Namelijk dat je alles al kan berekenen, zonder maar één stap binnen te zetten in een bank. Na een berekening kan je altijd eens praten met een bankbediende, dat is zeker een goed idee, maar laat de eerste stap eentje zijn die je zelf nog doet. Je kan aan de hand van inkomsten en uitgaven berekenen wat je mogelijkheden zijn naar maandlast toe van de hypotheek. En uiteraard kan je ook bekijken hoeveel je uiteindelijk kan uitgeven aan een woning. Want je moet eerst de aankoop nog doen. Zorg dat je eerst weet hoeveel je kan lenen en ga pas dan naar huizen kijken. Dan ga je nooit over je budget en ben je zeker dat de hypotheek ook in orde zal komen.

Reken ook nog eventueel kosten bij, zoals voor de notaris en eventuele werken aan de woning. Het kan gebeuren dat je zelf nog werken wil uitvoeren maar niet voldoende eigen middelen hebt daarvoor. Dan kan je meer lenen om die werken uit te voeren. Maar notariskosten zal je vaak zelf moeten ophoesten. Elke bank wil zien dat je eigen middelen hebt om de hypotheek aan te gaan.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.