Snel en moeiteloos je afbetaling berekenen: leen slim, leen voordelig!

Als je dan toch een lening moet aangaan, dan doe je het best zo slim mogelijk. Dat wil zeggen dat je je best informeert over hoe het allemaal in mekaar zit en wat het allemaal zal kosten. Een lening moet je terug betalen en daarbovenop komen ook nog eens de kosten van de lening. Die zit in de afbetaling verwerkt. Dus wil je toch eerst de afbetaling berekenen en dan kijken of het wel mogelijk is te lenen.

Start hier de aanvraag van je lening!

Het is iets waar veel mensen nog niet genoeg bij stil staan, de kosten van een lening. Sommigen denken misschien dat het allemaal gratis is, maar dat is het helemaal niet. Elke dienst die je afneemt bij een bank is ook betalend. En bij een lening zitten de kosten verweven in de maandelijkse afbetaling. Maar zoals met vele diensten moeten ook banken met mekaar concurreren en er dus voor zorgen dat de klanten blijven komen. Daarom zijn er banken die iets goedkoper werken dan andere banken en dus lagere kosten aanrekenen. Hoe je die kan vinden is eigenlijk zeer eenvoudig. Door een simulatie uit te voeren op de website van enkele banken. Het is zo klaar en je hebt een duidelijk beeld van alles, kosten, afbetaling en alles wat je moet weten over de lening.

Ga dus achter je computer zitten en surf naar enkele websites van banken. Klik door naar de lening simulatie pagina’s en bereken alles door het bedrag in te geven welke je wil lenen en het aantal maanden van afbetaling. Je krijgt als resultaat de berekening van de afbetaling te zien met de kosten er al bij. Zie je ook JKP of Jaarlijks Kosten Percentage vermeld staan? Hoe lager dat percentage is, hoe minder kosten je moet betalen op de lening. Zeer handig dus om te weten. Want op die manier kan je voordelig lenen, minder afbetalen en meer overhouden om te sparen of uit te geven aan andere zaken. Voor je het weet doe je simulatie na simulatie en vergelijk je alle banken die leningen aanbieden. En zo zou het altijd moeten zijn. Je huisbank is misschien leuk om naartoe te gaan, maar het kan zijn dat ze de duurste leningen hebben. Daar moet je voor bedanken en durven zeggen dat je elders gaat.

De keuze van bank is dezer dagen ook volledig voor jou om te nemen. Je kan je zichtrekening bij je vaste huisbank hebben, maar een lening aangaan bij een andere bank. Als het aankomt op de afbetaling ervan, dan zal alles in orde worden gemaakt met een domiciliƫring. Iets waar jij je geen zorgen om hoeft te maken. Van zodra je inkomsten hebt en geen al te zware uitgaven mag je rekenen dat een bank je wel een lening zal toestaan.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.