Hoe hoog kan mijn hypotheek zijn? Ontdek hier wat banken geven!

De hoogte van je hypotheek hangt af van een aantal zaken. Enkele ervan zijn de bank waar je wil aanvragen, je inkomsten en uitgaven op dit moment en de woning die je wenst aan te kopen. Alles hangt vast aan mekaar en voor een bank moet er een duidelijk beeld geschept worden over wie je bent en wat je aankan. Maar ook voor jezelf is het zeer handig een goed beeld te hebben, zeker als het op de centen aankomt. Alles wat je moet weten over over hoe hoog je hypotheek kan zijn in dit artikel.

Start hier de aanvraag van je lening!

Het is zeer interessant om te weten wat je hypotheek kan zijn. Als je naar een woning wil kijken wil je ook van te voren weten welk budget je kan uitgeven. Het heeft geen zin om naar huizen te gaan kijken die buiten dat budget liggen. Die kan je niet betalen want er is geen enkele bank die je een hypotheek wil geven. Het is dus raadzaam om eerst te weten wat je kan uitgeven om daarna naar huizen te kijken. Doe het niet andersom want je komt van een kale reis terug. Het komt wel eens voor dat mensen een bod doen op een woning om dan van de bank te horen dat het niet mogelijk is een hypotheek te krijgen. Verkopers kunnen dan een schadevergoeding vragen ter waarde van het voorschot, en dat is vaak heel wat geld. Dat geld kan je beter gebruiken voor andere zaken. Bijvoorbeeld werken die aan de woning moeten gebeuren of voor de notaris kosten te betalen. Want dat is vaak ook een groot bedrag. De ganse aankoop van een woning zal je veel geld kosten maar ook veel voldoening. Want het geld dat je dan in je woning kan investeren zal een grote waarde geven aan je eigen woning. En dat is naar de toekomst toe best wel leuk om te weten.

Wat zijn je inkomsten en uitgaven op dit moment. Naar de uitgaven kant, heb je nog andere leningen lopen of alimentatie te betalen. Dat zijn uitgaven die een bank in rekening zal brengen als je een hypotheek wil aanvragen. Je inkomsten uit een vaste job of zelfstandig beroep worden voor 100% mee geteld en kan je dus volledig inbrengen. Op basis van die gegevens zal je een simulatie kunnen doen en weten hoeveel je hypotheek zal zijn en de maandlast.

Dus het hangt van je inkomsten en uitgaven af wat je kan uitgeven per maand aan de hypotheek. Daarvan zal de staat van de woning ook afhangen. Is het een net afgewerkte woning of toch een huis of appartement met wat werk aan. Allemaal zaken om in het achterhoofd te houden.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.