Je ideale hypotheek: zo kan je het gepaste bedrag berekenen!

De ideale hypotheek voor je ideale woning vinden, het is niet onmogelijk. Met de vele online tools die er beschikbaar zijn kan je dit helemaal zelf doen. Je kan dus je hypotheek bedrag berekenen en het zal je zelfs niet zoveel tijd kosten. Banken spelen in om zoveel mogelijk potentiƫle klanten via het internet te bekomen en daarom zijn de websites ook steeds van alle opties voorzien. Van informatie tot simulaties, je kan er voor alles terecht. En maar goed ook, zie je je al in een bankkantoor alle informatie gaan vragen, bij zoveel banken.

Start hier de aanvraag van je lening!

Je ideale woning is een huis of appartement waar je je de komende jaren in ziet wonen. Eventueel een gezin stichten of net andersom, kleiner gaan wonen omdat het huis te groot aan het worden is. Of je plant een verhuis omdat je in een andere buurt bent gaan werken en wil woon-werk verkeer beperken. Elke reden is goed om een nieuwe woning te gaan zoeken en eventueel te kopen. De eerste stap is de belangrijkste, weten hoeveel je kan uitgeven aan die nieuwe ideale woning. Wat kan je budget aan om die ideale woning aan te kopen en wat zal je maandelijks moeten betalen. Die stap moet je eerst doen vooraleer je naar woningen gaat kijken.

Het bezoeken van huizen is een verhaal op zich. Je ziet heel wat nieuws en je vraagt je af je je daar al ziet wonen. Maar kan je het ook betalen. Het heeft geen zin om een woning te gaan bekijken die je misschien niet kan betalen. Want dat is een ongezonde situatie, zeker als je van de bank te horen krijgt dat je geen hypotheek kan krijgen. Dan kan de verkoper een schadevergoeding opeisen en dat gaat vaak over heel wat geld. Bespaar je dat en informeer eerst voor de hoogte van je hypotheek. Alle banken hebben een uitgebreide website waar je alles kan vinden qua informatie en berekeningen doen. Het kost geen geld en zeer weinig moeite om zelf die berekeningen te doen. Als je alle gegevens bij mekaar hebt, zoals inkomsten uit loon, uitgaven zoals andere leningen, kan je aan de slag met de online simulatie. Kies enkele banken uit en voer een lening simulatie uit. Vergelijk de banken, kijk goed naar de kosten. Kies een hypotheek met de laagste kosten, dan kan je meer kapitaal lenen en meer uitgeven aan de woning zelf.

Dankzij de rente die zo laag staat kan je nu dus meer kapitaal lenen en minder kosten betalen. Dus je kan meer uitgeven aan de woning en op de volledige duurtijd van de lening minder kosten betalen. De kosten zijn nog steeds aanzienlijk, maar in vergelijking met jaren geleden valt het heel goed mee. Sla dus je slag en ga op zoek naar die ideale woning.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.