Hoe kan je maximaal gebruik maken van je hypotheek? Ontdek het hier!

Als je een woning koopt dan wil je daar al je geld in investeren, maar ook zo goed mogelijk gebruiken. Schrijfkosten en werken aan de woning zijn al twee grote kosten. Maar de aankoop zelf is de grootste. Met een hypotheek kan je de aankoop doen, maar eerst moet je daar een geschikte bank voor vinden. Eens gevonden kan je de woning aankopen en hopelijk zo goed mogelijk de hypotheek ervoor inzetten.

Start hier de aanvraag van je lening!

De kosten bij het aankopen van een woning kunnen heel hoog oplopen. Is het een bestaande woning met nog werk aan. Ga dan een paar keer kijken naar de woning, vooraleer een bod uit te brengen. Dan kan je beter inschatten wat de gebreken zijn en hier al eens een kostenraming voor opmaken. Als je spreekt van verwarming en elektriciteit vernieuwen, isoleren van muren en zolder. En dan nog eens alles van wat comfort wil voorzien spreek je al snel over een pak geld. En dat moet je los van de aankoop ofwel in eigen zak hebben, ofwel bij de hypotheek mee lenen. En dan is het nog maar de vraag of de bank hier akkoord mee zal gaan. Want als ze een schatter sturen en de waarde van de woning berekenen kan de lening geweigerd worden. Maar eer we zover zijn kan je zelf al berekenen wat de mogelijkheden zijn om het maximum uit de hypotheek te halen.

Via de website van zo wat alle banken kan je een hypotheek simulatie uitvoeren. Door enkele gegevens in te voeren kan je berekenen wat de maximale aankoopbedrag kan zijn en wat de maandlast daarvoor is. Niet twijfelen dus en voer zo enkele simulaties uit. Zo leer je de knepen van het vak en kan je de banken ook gaan vergelijken. Je zal zien dat de kosten heel wat verschillen en je zo op het einde van de rit ook nog wat geld kan besparen. En op die manier kan je een hypotheek ook maximaal inzetten. Door op de kosten te letten die de bank zal aanrekenen. Daar kan je een verschil maken van duizenden euro’s. Goed op letten dus als je de hypotheek wil gaan aanvragen. Zo kan je meer kapitaal lenen en minder interesten afbetalen. Dat kapitaal kan je dan gebruiken voor de woning of werken aan de woning.

Heb je niet genoeg aan een simulatie, dan kan je altijd eens langsgaan in een bankkantoor. Zij zullen je alle informatie graag geven. Ga niet te snel akkoord mochten ze je daar een voorstel doen. Het kan zijn dat een andere bank nog goedkoper is. Voor een hypotheek moet je gewoon de goedkoopste bank zien te vinden. Aangezien je er nog jaren voor moet afbetalen is dit echt iets om te onthouden. Ook voor werken aan de woning kan je zo nog meer geld lenen en ook meer aan de woning laten aanpassen.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.