Hoeveel geld kan ik lenen? Zo kan je het maximum uit je lening halen!

Het maximum uit een lening halen, sta zelf aan het roer als het over geld gaat. Een lening aanvragen wil zeggen dat je voor een of ander project geld nodig hebt. Ofwel heb je zelf niet voldoende eigen middelen of wil je het op een andere manier oplossen. Bij een bank een lening nemen geeft misschien geen leuk gevoel, maar er is een manier om hier meester in te worden. Zo ben je banken te slim af en haal jij het maximale eruit.

Start hier de aanvraag van je lening!

Geld lenen bij een bank, in Belgiƫ is het vrij normaal geworden. Je kan overal advertenties zien staan van banken die hun diensten aanbieden. Een tijdelijke actie voor een lening met laag kostenpercentage bijvoorbeeld. We zijn er al aan gewoon geworden om op deze manier als klant binnen gehaald te worden. Via allerlei media, tv, radio en het internet zien we dit dagelijks voorbij gaan. En het slaat aan, aangezien we niet bank zijn om te gaan informeren of om via het internet meer informatie op te vragen. Uiteindelijk komt het uit op een simulatie van een lening. Een berekening op basis van jouw eigen gegevens. Je ziet een resultaat verschijnen met de maandelijkse afbetaling en het kostenpercentage. Daar kan jij je voordeel uit halen.

Ga maar eens winkelen voor een nieuwe TV bijvoorbeeld. In de ene winkel is die zeer duur, en in een andere winkel is die ineens een pak goedkoper. Welke wil je nemen? Inderdaad, aangezien het artikel toch volledig hetzelfde is beslis je om de goedkoopste te nemen. Die redenering moet je ook maken bij een lening. De bank geeft geld bij een lening, dat geld is overal hetzelfde en heeft dezelfde waarde. Waar het verschil precies op zit zijn de kosten op die lening. En die verschillen van bank tot bank. Jij moet gewoon de oefening maken om de goedkoopste lening eruit zien te halen. Het JKP of Jaarlijks Kostenpercentage moet je dan goed in de gaten houden. Eens je dat gevonden hebt, kan je overgaan tot de aanvraag van de lening. Bij sommige banken kan dit al online, bij andere zal je misschien best naar een kantoor moeten gaan.

De reden waarom je het geld nodig hebt, zal de bank graag willen weten. Alsook wat je inkomsten en uitgaven op dit moment zijn. Zo berekenen ze het risico en zullen de kosten verhogen of verlagen. Het is maar wat je zelf aangeeft wat je maandelijks wil afbetalen. Hier kan je al zelf een grens stellen zodat je niet teveel moet afbetalen. Een bank laat toe ongeveer 1/3e van je totale inkomsten te spenderen aan leningen. Al de rest heb je nodig om van te leven. En dat is voor veel mensen ook geen overschot meer. Ga dus goed na wat de kosten zijn, zodat je zo weinig mogelijk moet afbetalen per maand.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.