Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Bereken hier het hier!

Hoeveel hypotheek kan jij krijgen, een vraag die iedereen zich wel stelt als je aan het rondkijken bent om een woning aan te kopen. Alles hangt daar wat van af, welk type huis je kan kopen, de ligging en afwerkingsgraad. Zorg dus dat je eerst te weten komt hoeveel je kan uitgeven, vooraleer ergens een bod op uit te brengen. Want dat kan nare gevolgen hebben. Laat de start van een nieuwe woonst dus niet verkeerd gaan.

Start hier de aanvraag van je lening!

Een woning kopen is een leuke en nieuwe stap in je leven. Op zoek gaan naar een definitieve thuis voor jou en eventueel je partner en kinderen. Het kan zijn dat je een woning zoekt om aan kinderen te kunnen beginnen, meer slaapkamers dus. Of de kinderen zijn het huis uit en je wil kleiner gaan wonen. Reden genoeg om iets anders te gaan zoeken dus. En er staat heel wat te koop momenteel. Je kan in eigen buurt iets anders zoeken en dat zal al werk genoeg zijn. De immo markt herleeft opnieuw, mensen investering terug in huizen. En gelijk hebben ze, want het is nog steeds de beste investering. Als je kan leven in een woning die jouw eigendom is, dat geeft een veel beter gevoel dan te huren. Er zijn wel wat meer verplichtingen, maar dat moet je er dan maar kunnen bijnemen.

Je kan helemaal zelf berekenen hoeveel hypotheek je kan krijgen. Gedaan met naar de banken te lopen en veel tijd te verliezen. Het is ook helemaal niet overzichtelijk om in bankkantoren langs te gaan, want overal krijg je een ander verhaal te horen en misschien ook de verkoop praatjes die je erbij moet nemen. Laat je niet verleiden om onmiddellijk in te tekenen op wat een interessant voorstel zou lijken. Als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook meestal zo. Neem het voorstel mee naar huis en wacht dan even met een beslissing te maken. Als je volledige rust wil tijdens het zoeken naar een hypotheek, gebruik dan het internet. Een snelle manier om enkele berekeningen te doen en je hebt van niemand last. Met een online simulatie kan je in veel minder tijd veel meer banken bezoeken en zo bekijken wat de hypotheek je maandelijks zal kosten en tot waar je maximum ligt.

Een woning afbetalen gaat vaak over vele jaren, in sommige gevallen kan je zelfs tot 40 jaar lenen. Sommige geven je de raad om zo lang mogelijk te lenen, anderen zullen zeggen dat je niet langer moet lenen dan nodig is. Daar moet je zelf een juiste beslissing in nemen natuurlijk, wat je het best lijkt moet je ook gewoon doen. Eens je de simulaties klaar hebt kan je gaan vergelijken. De ene bank is wat losser in de mogelijkheden dan de andere. Kies ook hier niet te snel en slaap er gerust een nachtje over. Met een fris hoofd kan je dan ook de juiste beslissing nemen en hoef je achteraf je niet slecht te voelen na een verkeerde beslissing.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.