Wat kan ik lenen? Alles wat u moet weten om zorgeloos geld te lenen!

Een vraag die veel mensen zich stellen als ze een lening willen aanvragen, wat kan ik lenen? Het is uiteraard een meer dan normale vraag in zulke gevallen. Want daar gaat het ook meestal om, wat wil je lenen en wat kan je lenen. Een bank zal je hier zeker uitsluitsel over geven, maar we kunnen je al enkele tips meegeven hoe je dit zelf kan uitzoeken. Inderdaad, je hoeft je huis niet meer uit om dit allemaal te weten te komen. Er zijn makkelijke manieren om dit gewoon zelf te doen.

Start hier de aanvraag van je lening!

Een lening is handig en snel te verkrijgen dezer dagen. Via het internet kan je al veel informatie aanvragen en er zijn zelfs internet banken die alle diensten aanbieden en laten beheren via het internet. Iedereen kent het online banking al intussen, maar sommige banken gaan nog verder en hebben het bankkantoor vervangen door een online en telefonische helpdesk. Het kan ook zo zijn voordelen hebben. Mensen hebben niet altijd de nood om iemand in een face to face gesprek vragen te kunnen stellen. Als je blij bent met een afhandeling via het internet, dan kan dat een prima oplossing zijn om jouw lening aan te vragen. We bestellen tegenwoordig al zo veel via het internet, waarom zou je je lening dan ook niet online regelen.

Wat je dan als eerste stap al kan doen is berekenen hoeveel je kan lenen. Ga naar een willekeurige banken website en klik door naar de lening simulatie pagina. Geef daar het gewenste bedrag in en het aantal maanden van afbetaling en klik door naar het resultaat. Daar zie je het maandelijks af te betalen bedrag staan met de kosten al inclusief. Let op het JKP (Jaarlijks Kosten Percentage) van die simulatie. Hoe lager dat percentage hoe lager de kosten op de lening zijn. Een handig middel dus om zelf aan de slag te gaan en te zien wat je kan lenen.

Om te weten hoeveel je precies kan lenen kan je deze eenvoudige manier hanteren. Iedereen kan 1/3e van zijn inkomsten spenderen aan leningen. Dus als je 2000 euro netto per maand als loon hebt, kan je ongeveer 666 euro uitgeven aan leningen. Heb je nog een partner die ook mee leent, dan zal dat bedrag een stuk hoger liggen. Zo heb je een leidraad als je je wil informeren om te gaan lenen, of om al effectief de lening aan te vragen. Neem een verstandige beslissing en leen niet teveel in één keer. Het is verleidelijk om ineens veel geld op je bankrekening te zien staan, maar besef wel dat je het ook allemaal moet terug betalen.

Bij welke bank je leent, dat kan je helemaal zelf uitmaken natuurlijk. Is dat je eigen bank, een andere of toch een internet bank. Waar ze de laagste JKP hebben is eigenlijk altijd de goede optie.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.