Hoeveel kan ik lenen als uitzendkracht?

lenen als uitzendkracht

Het is tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk om aan een krediet te komen en zeker wanneer u geen vast inkomen hebt, is een lening krijgen ontzettend moeilijk. Toch is het voor de meeste mensen die verstandig met geld om kunnen gaan geen probleem om een lening aan te gaan als ze onregelmatig geld verdienen. Ook voor mensen die via een uitzendbureau werken is het belangrijk om goed op te letten bij het zoeken naar een lening. Inkomsten uit uitzendwerk worden niet door alle banken meegenomen terwijl u dit inkomen wel degelijk binnen krijgt. Het aantal banken dat inkomen uit uitzendwerken daadwerkelijk meeneemt voor het verstrekken van een krediet is beperkt.

simulatie

Geld lenen als uitzendkracht

Lenen is als uitzendkracht niet altijd mogelijk. Niet alle banken nemen uitzendwerk mee in de berekening van een krediet, en er zijn veel banken die het uitzendwerk maar gedeeltelijk meenemen in het berekenen van uit kredietwaardigheid. Als u uitzendkracht bent zijn er een aantal zaken waar u op moet letten als u een lening wilt aanvragen. Inzicht in de regels zorgt ervoor dat u de juiste loketten waarschijnlijk gemakkelijker kunt vinden voor het vinden van een lening. U stopt nu eenmaal veel tijd in het aanvragen van een lening en het is zonde om telkens met lege handen te staan.

Krediet aanvragen als uitzendkracht

Net als iedereen zult u als uitzendkracht een aanvraag moeten doen. Het is wel belangrijk om te kijken waar u zich bevindt in de fases van het uitzendbureau. Het uitzendbureau kent fase A, B en C. Fase A is meestal de eerste 78 weken dat u uitzendwerk doet. Pas na deze 78 weken gaat u over naar Fase B. Deze volgende fase heeft een maximum duur van 2 jaar. Wanneer u na die 78 weken en 2 jaar nog steeds in dienst bent gaat u naar Fase C. Wanneer u in die fase bent aanbeland wordt het gezien als een vast dienstverband voor onbepaalde tijd vergelijkbaar aan iemand die in loondienst werkt. Wanneer u in de eerste fase zit zult u merken dat het niet gemakkelijk is om een lening aan te vragen aangezien dit de startfase is voor uitzendkrachten. Als er geen werk is krijgt u ook niets betaald en dus zien de banken dit als zeer onzeker werk. Door het gebrek aan continuïteit zult u waarschijnlijk geen lening kunnen krijgen bij de bank. Een lening aanvragen bij reguliere banken gaat wel wanneer u een partner heeft met een vast dienstverband, jaarcontract of halfjaar contract. Wat u wel kunt doen is aankloppen bij aanbieders van minileningen.

 

 

Krediet aanvragen in later stadium van uitzendwerk

In Fase B is het al iets gemakkelijker om een kredietverstrekker te vinden. Het inkomen uit uitzendwerk wordt dan in de meeste gevallen voor 70% meegenomen in de berekening van de lening. U heeft meer kans, als zal het in vele gevallen nog steeds te vroeg zijn voor een lening van een reguliere bank. U kunt nog altijd bij aanbieders van minileningen terecht wanneer het niet lukt om bij de bank een lening te krijgen. In Fase C heeft u het meeste kans op het krijgen van een krediet. Het wordt door de meeste banken namelijk gezien als een vast dienstverband voor onbepaalde tijd en geeft voor de bank een stabiele mate van zekerheid. Ze gaan ervan uit dat u de lening op een stabiele manier kunt aflossen. Vaak wordt uw inkomen uit uitzendwerk dan volledig meegenomen in de berekening voor een krediet.
simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.