Hoeveel kan ik lenen in Nederland?

Hoeveel kan ik lenen in Nederland

Het is mogelijk om geld te lenen in het buitenland. Mogelijk wilt u bijvoorbeeld een persoonlijke lening afsluiten bij een Nederlandse kredietverstrekker. Is dat mogelijk? En zo ja, hoeveel geld kan ik dan lenen? Over het algemeen is het niet eenvoudig om als Belg geld te lenen in Nederland, maar er zijn wel degelijk mogelijkheden. Wel zijn er enkele voorwaarden en aandachtspunten waarmee u rekening dient te houden. Deze worden hieronder opgesomd.

simulatie

Strenge eisen aan leenhistorie

Nederlandse banken en kredietmaatschappijen kijken met een streng oog naar uw leenhistorie. Heeft u in het verleden leningen gehad en deze niet tijdig terugbetaald, dan staat dat geregistreerd in de BKR-codering. Heeft u zo’n registratie op uw naam staan, dan zal het niet mogelijk zijn om in Nederland een lening te verkrijgen.

Mogelijkheden

Volgens Europese wetgeving moet het mogelijk zijn om als EU-ingezetene een persoonlijke lening af te sluiten in een andere EU-lidstaat. Als Belg kunt u dus een persoonlijke lening afsluiten bij een Nederlandse bank of andere kredietverstrekker. Toch is het in de praktijk niet altijd eenvoudig. Zo vereisen veel kredietverstrekkers een Nederlands adres of dient u minstens woonachtig te zijn in de grensstreek. Ook stellen veel banken en andere kredietverstrekkers vrij hoge eisen aan uw maandelijkse inkomsten. Zit u onder deze vereisten, dan zullen zij geen krediet aan u verstrekken.

Er zijn echter wel degelijk aanbieders op de Nederlandse financiële markt te vinden die geldleningen verstrekken naar Belgische adressen. In dat geval gelden eigenlijk dezelfde voorwaarden als in België zelf. De kredietverstrekker zal uw kredietwaardigheid toetsen op basis van enkele gegevens, zoals uw vaste maandelijkse inkomen, vaste lasten, gezinssituatie, leeftijd en leenhistorie. Uw aanvraag kunt u vaak online indienen.

Minilening

Een goede mogelijkheid om als Belg zijnde geld te lenen bij een Nederlandse bank of kredietverstrekker, is door middel van het afsluiten van een minilening. Dit is een zogenaamde ‘lening zonder rentekosten’, waarbij het gaat om kleine bedragen. Vaak gaat het dan om bedragen tussen de €500,- en €1.000,-, waarover u geen rente betaalt. Wel dient u een vast bedrag aan servicekosten te voldoen. Dit is echter een zeer klein, soms zelfs niet noemenswaardig bedrag van enkele euro’s. In vrijwel alle gevallen kan de aanvraag voor uw minilening online worden ingediend.

In België is er relatief weinig concurrentie op het gebied van minileningen. Op de Nederlandse financiële markt is dat echter wel anders. Het afsluiten van een minilening in Nederland kan bij veel verschillende banken en kredietverstrekkers. Door deze concurrentie, zijn de voorwaarden relatief gunstig. Let wel op de kleine lettertjes. Indien u het geleende bedrag niet tijdig terug kunt betalen, dan gaat u wel degelijk rente betalen over dit bedrag. De rentepercentages die dan gelden, zijn vaak erg hoog. Het is dus zeer belangrijk om u goed in te lezen, voordat u een minilening afsluit bij een Nederlandse bank of andere kredietverstrekker.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.