Hoeveel kan ik lenen in Spanje?

Hoeveel kan ik lenen in Spanje

Als u ervoor kiest om geld te lenen, dan kunt u dat natuurlijk gewoon in België doen. Maar mogelijk leent u geld voor een investering in het buitenland. Wilt u bijvoorbeeld een (zomer)huis kopen in Spanje, en wilt u deze aankoop financieren met geleend geld? Dan kunt u ook overwegen om een lening in Spanje af te sluiten.

simulatie

Geld lenen in Spanje

Net zoals in België, zijn er in Spanje verschillende banken en kredietverstrekkers waarbij u een geldlening kunt afsluiten. Het principe is natuurlijk hetzelfde. Ook deze Spaanse kredietverstrekkers zullen beoordelen of u in aanmerking komt voor een lening, en zo ja, wat de voorwaarden daarvan zijn. Deze afweging heeft alles te maken met uw kredietwaardigheid. Heeft u een BKR registratie in België, dan wordt het ook in Spanje lastiger om geld te lenen. Banken en andere kredietverstrekkers willen immers zekerheid.

Wanneer u in aanmerking komt voor een Spaanse lening, dan is de kans groot dat de administratieve rompslomp die daarbij komt kijken, een stuk sneller achter de rug is dan dat u in België gewend bent. Zoals gezegd zijn er veel Spaanse kredietverstrekkers te vinden. Als het specifiek gaat om een hypothecaire lening, dan zijn veel Spaanse banken gespecialiseerd op dit gebied. Er zijn immers veel buitenlanders die vakantiehuizen in Spanje willen financieren door middel van een hypotheek. De voorwaarden van deze lening zijn dan ook vaak in het Engels, of zelfs in het Nederlands verkrijgbaar. Vraag daar dus zeker naar!

Voordelen

Laten we er niet omheen draaien: geld lenen kost ook in Spanje geld. U betaalt immers rente over het geldbedrag dat u leent. De rente is in Spanje echter fors lager dan in België. Dit is dan ook een groot voordeel, wat geld lenen in Spanje een stuk aantrekkelijker maakt dan geld lenen in België. Het blijft echter belangrijk om een lening af te sluiten die past bij uw financiële situatie. Want ook al is de rente inderdaad een stuk lager dan in België, u moet de kosten nog altijd wel kunnen voldoen. Het is dus belangrijk om een overzicht te hebben van uw maandelijke inkomsten en uitgaven, zodat u zeker weet hoeveel geld u maandelijks kunt reserveren voor het betalen van de aflossingen en aan rente.

Een ander bijkomend voordeel van geld lenen op de Spaanse financiële markt, is dat de gehele procedure een stuk minder complex is. Daardoor is de lening sneller afgesloten en kunt u sneller over het benodigde geld beschikken. Tot slot is de concurrentie in deze markt flink toegenomen. Er zijn steeds meer buitenlanders die vakantiehuizen willen financieren door middel van een hypothecaire lening. Hierdoor hebben vele banken zich gevestigd in populaire (kust)streken. Veel concurrentie dus, waardoor de voorwaarden voor u gunstig zijn.

Verschillen

Zeker op het gebied van hypotheken, verschilt de Spaanse markt wel degelijk van de Belgische. Nu is het namelijk zo dat een Spaanse hypothecaire lening een variabel rentepercentage kent. U kunt dus te maken krijgen met renteschommelingen. Daarnaast dient u rekening te houden met de betaling van een zogenaamde afsluitprovisie. Deze bedraagt 1% tot 1,5% van de totale som.

Hoeveel geld kan ik lenen in Spanje?

Als u geld wilt lenen, dan wilt u natuurlijk graag weten om wat voor geldsom dit maximaal gaat. Dat is afhankelijk van uw situatie. Heeft u een vast inkomen? Wat zijn uw maandlasten? Hoe is uw gezinssituatie? Wat is uw leeftijd? Heeft u een leenhistorie of BKR registratie? Het antwoord op met name deze vragen zal leidend zijn voor wat betreft het antwoord op de vraag hoeveel geld u kunt lenen in Spanje. Hoe minder risico de bank loopt, des te hoger is uw kredietwaardigheid.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.