Hoeveel kan ik lenen voor een verbouwing?

lenen voor een verbouwing

Bent u eigenaar van uw eigen droomhuis maar is deze aan een verbouwing toe? Of wilt u misschien uitbreiden of renoveren, maar heeft u hier niet genoeg budget voor? Dan kunt u bij de bank een verbouwingslening aanvragen. Bent u benieuwd hoe veel geld u precies voor een verbouwing kunt lenen, lees dan onderstaand artikel voor meer informatie.

simulatie

Persoonlijke situatie

Hoe veel geld u precies kunt lenen hangt natuurlijk altijd af van de persoonlijke situatie. Bent u eenverdiener, dan kunt u waarschijnlijk minder lenen dan wanneer er twee kostwinners binnen het gezin zijn. Daarnaast kijken banken altijd naar kredietverleden en andere financiƫle zaken, zoals belastingaangifte en loonaffiches. Op die manier kan de bank er min of meer zeker van zijn dat u uw lening netjes zal afbetalen.

 

U kunt een verbouwingslening aanvragen als u het huis door een professioneel bedrijf laat verbouwen, maar ook als u besluit om de hamer in eigen hand te nemen. Zelf verbouwen bespaart kosten, maar nog steeds kan een verbouwing dan hoog in de cijfers lopen. Het voordeel van een verbouwingslening is dat u uw eigen spaargeld niet hoeft aan te tasten. Verbouwingsleningen hebben een lage rentevoet en het leenbedrag is snel beschikbaar. U lost de lening maandelijks af, waardoor de lening ook tijdens het verbouwen overzichtelijk blijft. Daarnaast vereist een verbouwingslening geen hypotheek, zodat u hiervoor geen extra kosten hoeft te betalen. U kunt voor bepaalde projecten, zoals een verbouwing waarbij u in de toekomst veel energie zult besparen, zelfs belastingvermindering krijgen. Hoe dit in zijn werkt gaat kunt u het best overleggen met een adviseur voordat u de lening afsluit.

 

De verbouwingslening kunt u afsluiten bij uw eigen bank, maar er zijn ook een hoop onafhankelijke kredietverstrekking kantoren te vinden die u graag helpen bij uw verbouwing. De rentevoet, hoogte en duur van de lening verschilt per project, verstrekker en persoonlijke situatie. Het leenbedrag hangt bijvoorbeeld af van uw precieze plannen en hoe lang u met de verbouwing bezig denkt te zijn. Heeft u al een idee van hoe het kostenplaatje van de verbouwing er uit moet komen te zien, dan kunt u online een berekening maken over het leenbedrag van de lening. U weet dan al ongeveer waar u aan toe bent.

 

Er is enorm veel keuze op het gebied van lening verstrekkers. Laat u zich hierdoor vooral niet van de wijs brengen. Het is wel zo fijn als een verbouwing soepel verloopt, zowel het verbouwen zelf als het financieren ervan. Daarom is het belangrijk dat u een lening afsluit die bij u en het project past, en die niet meer geld uitgeeft dan uw budget kan toestaan.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.