Hoeveel kan ik lenen voor een renovatie?

lenen voor een renovatie

Is uw woning toe aan een renovatie maar ontbreekt het u hiervoor aan budget? Een renovatielening kan voor u de oplossing zijn. Deze lening sluit u af wanneer u facetten van uw woning wilt vernieuwen, zonder het hele huis te verbouwen. Bijvoorbeeld als u graag een nieuwe keuken zou willen hebben, de tuin toe is aan wat modernisering of u de oude ramen wilt laten vervangen door nieuwe, dubbel glas ramen.

simulatie

Geen verrassingen

Het verschil tussen een renovatielening en een verbouwingslening is dat een lening voor renovatie vaak minder lang loopt omdat u één bepaald project financiert en een renovatie eenmaal niet zo lang duurt als een verbouwing. De renovatielening is een krediet met vaste intrestvoet die u met maandelijkse, per kwartaal, per half jaar of per jaar aflossingen afbetaalt. Net zoals bij elke lening, wordt er voor het afsluiten gekeken naar uw persoonlijke financiële situatie. Op basis van die informatie kunt u bepalen hoe veel geld u kunt lenen en terugbetalen zonder in de financiële problemen te komen. Aan de hand van een offerte of factuur kunt u goedkeuring voor een renovatielening ontvangen. Na het ondertekenen van het contract is het leenbedrag snel beschikbaar zodat u kunt beginnen met renoveren.

 

Alle aspecten van de lening zijn bekend voordat u het contract ondertekent. Het leenbedrag, rentevoet en de maandelijkse aflossingen staan vast, zodat u precies weet hoeveel u leent en wat er per aflossing betaalt moet worden. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u zorgeloos renoveren.

Ook voor huurders

Een groot voordeel van de renovatielening is dat deze beschikbaar is voor zowel huurders als vastgoedeigenaren. Als u niet de eigenaar bent van uw woning betekent dat dus niet dat u niet kunt renoveren. Soms is er bijvoorbeeld een acute reparatie nodig die de huisbaas niet voorziet. Voor zulke gevallen kunt u dan een renovatielening afsluiten. Met een renovatielening blijft uw spaargeld intact omdat de aflossing bij uw vaste lasten gaat horen. U hoeft voor een renovatie dus geen beroep te doen op uw zorgvuldig gespaarde geld. Daarnaast zijn de intresten van een renovatielening aftrekbaar van de belasting, wanneer u aan bepaalde voorwaarden voldoet.

 

Waarschijnlijk kunt u niet wachten met renoveren zodat uw huis er daarna weer als nieuw uitziet en het voelt alsof u een geheel nieuwe woning binnenstapt. Zoals u kunt lezen zijn er echter een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u besluit om een renovatielening aan te vragen. Houd vooral goed rekening met uw financiële situatie en leen niet meer dan u kunt aflossen. Renoveren is leuk, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat u er na de renovatie niet meer warmpjes bij kunt zitten. Er zijn een boel verschillende kredietverstrekkers. U kunt de lening afsluiten bij uw eigen bank, maar ook onderzoeken of er een goedkopere aanbieder is die misschien beter bij u past. Zet voordat u de lening aanvraagt alle voor- en nadelen op een rijtje, zodat u precies weet waar u aan begint.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.