Hoeveel kan ik lenen zonder BKR toetsing?

Hoeveel kan ik lenen zonder BKR toetsing

Het kan soms gebeuren dat u snel wat geld kunt gebruiken. Misschien is uw laptop bijvoorbeeld onverwacht defect geraakt en heeft u deze nodig voor uw werk. Dit is een voorbeeld van een onverwachte kostenpost die toch op korte termijn hersteld moet worden. In dat geval is een minilening een prima oplossing. Het woord zegt het al, het gaat om een kleine lening, met een laag bedrag en een korte aflossingsperiode. Dit is gunstig voor u, omdat een korte aflossing vaak voordeliger is en daarnaast zit u niet maanden lang aan aflossingskosten vast voor een bedrag dat u snel uitgegeven heeft.

simulatie

Minilening
Een minilening heeft een hoop voordelen. Ten eerste wordt er namelijk geen BKR toetsing gedaan. Dit houdt in dat er niet wordt gecontroleerd of u eventueel geregistreerd bent bij BKR. Daarnaast is het erg snel geregeld en heeft u snel het gewenste -relatief lage- bedrag op uw rekening staan. Voor een onverwachte kostenpost is dit natuurlijk ideaal, want zo kunt u bijvoorbeeld uw laptop direct vervangen en kunt u gewoon uw werk blijven doen. Een minilening gaat vaak om bedragen tot 1000 euro en dit is meestal genoeg voor praktische zaken als laptops, witgoed en andere zaken waar u niet lang zonder kunt. Ideaal, zonder BKR toetsing!

U kunt een minilening vaak snel en gemakkelijk afsluiten via internet. Bovendien hoeft u geen verantwoording af te leggen waar u het geld voor wilt gebruiken. Dit komt omdat het relatief geen hoog bedrag is. Het is verstandig om van tevoren de tarieven te bekijken en te informeren wanneer u het bedrag precies op uw rekening ontvangt. Bedenk u wel goed of u zeker weet dat u de lening tijdig kunt aflossen. Het is misschien relatief geen erg hoog bedrag, maar houd er rekening mee dat de aflossingstermijn vaak maar een maand is.
Wanneer u besluit een minilening af te sluiten, dan moet u weten dat u dit zo vaak kunt doen als u wilt, mits u op tijd bent met aflossen. Kredietverstrekkers verdienen geld aan u en dat maakt het natuurlijk ideaal voor hen als u zo vaak mogelijk geld wil lenen. Ze zullen u met open armen steeds weer ontvangen als u bekend staat om de klant die altijd netjes op tijd zijn lening aflost.

Mocht u geen minilening af willen sluiten, dan is het een mogelijkheid om het in uw sociale kringen te zoeken. Misschien heeft u een familielid of vriend waar u een bedrag van kunt lenen. Dit kan voordeliger uitpakken en misschien kan er wat afgesproken worden over de betalingstermijn. Deze manier van lenen wordt nog steeds veel gebruikt, maar het is belangrijk dat er goede afspraken over gemaakt worden. Stel dat uw familielid of vriend zelf voor onverwachte kosten komt te staan en hij of zij wil snel het geld terug ontvangen, maar u bent niet in staat dat zo snel terug te geven, dan moet u er rekening mee houden dat er eventueel spanningen kunnen ontstaan.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.