Hoeveel kan ik lenen als ik op de zwarte lijst sta?

Hoeveel kan ik lenen als ik op de zwarte lijst sta

Bijna iedereen heeft wel eens een periode gehad die financieel gezien niet erg gunstig was. Na slechts een paar tegenslagen kunt u al op de zwarte lijst komen te staan. Dit is een lijst met wanbetalers. Nu klinkt dit gelijk erg negatief, alsof zij dit opzettelijk gedaan hebben. Dat is natuurlijk niet altijd het geval. Als u meer dan drie maanden achterloopt met het terugbetalen van uw lening, dan komt u op de zwarte lijst. Daarnaast komt u er ook op te staan wanneer u in de schuldbemiddeling terecht komt.

simulatie

De zwarte lijst
Als u uw lening ondertussen afgelost heeft, dan blijft u minstens nog een jaar op de lijst staan, maar dit kan ook tien jaar worden wanneer u in écht grote problemen verkeert als het bijvoorbeeld om een hypothecaire lening gaat. De zwarte lijst beschermt de kredietverstrekker tegen het lopen van onnodige risico’s. Het is logisch dat wanneer deze verstrekker geld leent aan een persoon die het niet terug kan betalen, dat hij dat ook hoogstwaarschijnlijk niet gaat doen. Daarnaast kan de zwarte lijst ook u beschermen voor het te veel geld lenen, zodat u niet nog dieper in de schulden komt.

Lenen is toch mogelijk
Als u toch besluit om te lenen, dan zijn er enkele opties om dit te kunnen doen, ondanks dat u op de zwarte lijst staat. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een minilening. Dit zijn vaak lagere bedragen die binnen een korte termijn terugbetaald moeten worden. Meestal gaat dit om maximaal één maand en het bedrag zal zo tussen de 500 en 1000 euro liggen. U kunt dit nog steeds lenen, omdat een dergelijke controle niet nodig is, dus u hoeft niet aan te geven dat u op de zwarte lijst staat en ook de kredietverstrekker zal dit niet snel onderzoeken.
Als u in het bezit bent van een woning, dan kunt u in sommige gevallen toch lenen, mits het in de vorm van een hypothecaire lening is. Natuurlijk is iedere situatie anders. Wanneer u uw lening niet kunt aflossen door onverwachte tegenslagen, zoals ziekte of werkloosheid, dan zal er milder met u als geldlener omgegaan worden. Dit komt doordat u misschien in het verleden al bewezen heeft dat u met geld kunt omgaan. Het kan ook zijn dat u een geldlener bent die steeds weer tot dezelfde conclusie komt, namelijk dat u moeite heeft met het beheren van uw budget. In dit geval zullen kredietverstrekkers wel twee keer nadenken.

Als laatste optie, wanneer het om het lenen van lagere bedragen gaat, kunt u natuurlijk ook altijd kijken naar uw sociale kringen. Misschien kent u wel iemand waarbij u de stap durft te zetten om een lening te vragen en is dit iemand waarvan u denkt dat deze persoon het geld voor een bepaalde periode kan missen. In dit geval moet u uw schaamte aan de kant zetten en kunt u het beste de situatie zo goed mogelijk uitleggen, zodat deze persoon kan inschatten wat voor hem of haar de toekomst kan brengen. U kunt het altijd proberen en misschien bent u nog voordeliger uit ook!

De voorwaarden
Een voorwaarde voor het lenen wanneer u op de zwarte lijst staat is wel dat u een eigen koopwoning bezit. Daarnaast wordt eerlijkheid over uw financiële situatie gewaardeerd en u moet eventuele fouten in het verleden erkennen en toe kunnen geven. Bovendien moet u er van overtuigd zijn dat u het in de toekomst zuiniger aan moet gaan doen. U legt een nieuwe belofte af om tijdig de lening af te lossen en met deze lening moet u in staat zijn om uw financiële situatie te herstellen. U moet dus zeker weten dat een lening u helpt in plaats van dat het u alleen maar in diepere schulden brengt.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.