Hoeveel moet je lenen voor je droomhuis of auto? Gratis simulatie!

Vaak gaan mensen twee keer nadenken als ze het woord ‘gratis’ horen. Maar bij een lening simulatie is het werkelijk gratis. Het kost je niets en er komt je niemand lastig vallen om alsnog in te tekenen op iets. De bedoeling van zo een simulatie is net dat de bank minder werk aan een potentiële klant heeft. En jij kan je de verplaatsing naar een bankkantoor besparen door gewoon op een website de simulatie uit te voeren.

Start hier de aanvraag van je lening!

De bedoeling van een simulatie is nog dat jij uiteraard kan berekenen hoeveel je kan lenen. Als je een mooie wagen op het oog hebt, wil je snel weten wat jouw mogelijkheden zijn. Kan je die wel betalen of moet je een goedkoper model uitzoeken. Vaak weet je dat niet op de moment dat je in een auto garage staat. En had je het geweten, dan zou je de aankoop snel in orde maken. Bij een woning net hetzelfde. Als je op zoek bent om iets te kopen en je staat in een huis waar je je wel in ziet wonen, dan zou je snel een bod willen uitbrengen. Als je niet weet wat je limiet is, dan kan je dat maar best niet doen. Stel dat je een bod uitbrengt en de verkoper aanvaard het, dan ben jij in principe verplicht om de woning ook aan te kopen. Als de bank je dan geen lening wil geven dan zwaait er wat. Er zal een schadevergoeding moeten gegeven worden aan de verkoper en dat loopt op in de duizenden euro’s.

Bespaar je dus heel wat last en voer gewoon die gratis simulatie uit. Het is zo gedaan en je kan op die manier ook heel wat banken vergelijken. Niet zozeer naar service toe, maar vooral naar de kosten van de lening. Daar kan je op letten om wat minder te moeten afbetalen. Kijk dus verder dan bij je huisbank alleen en voer overal waar je maar kan een simulatie uit. Het zal je heel wat bijleren en ervoor zorgen dat je minder zal afbetalen.

En zo gaat dat voor alles wat je wil kopen en een lening voor nodig hebt. Er zijn tal van verschillende soorten leningen, elk met zijn eigen kostenpercentage en voorwaarden. Maar je kan ook voor al die soorten een simulatie uitvoeren. Je kan maar beter goed geïnformeerd zijn voor je aan de lening begint. Een te dure lening en een lange looptijd zal je nog zuur opbreken. En de simulaties zijn volledig gratis dus daarvoor moet je het ook al niet laten. Doe even snel de laptop open en begin er vandaag nog aan. Zoek enkele banken bij mekaar en surf naar hun website. De simulatie pagina is vaak zeer duidelijk aangegeven dus daar moet je ook niet lang naar zoeken. Wedden dat je op een mum van tijd enkele banken hebt gevonden en de simulatie is uitgevoerd?

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.