Waarom iedereen zijn hypotheek zou moeten uitrekenen: zo leen je slim!

Een hypotheek loopt vaak voor vele jaren. Soms wel een derde van je levenstermijn. Dat is een lange tijd om af te betalen voor een woning. Maar zo zit het nu eenmaal in mekaar. We lenen zeer lang om tegen onze pensioenleeftijd het huis afbetaald te hebben. Er is wel een manier om het bedrag van de hypotheek zelf, zo laag mogelijk te houden. En dat ontdek je in onderstaande tekst. Als je je heel wat euro’s kan besparen, dan is het wel de moeite om verder te lezen. Geen andere tip die je zoveel kan doen besparen.

Start hier de aanvraag van je lening!

Met wat geluk ben jij binnenkort eigenaar van een nieuwe woning. Als je je hypotheek laat uitrekenen dan weet je zeer snel wat je maximum kan uitgeven aan de aankoop. Let op, je moet er nog andere kosten bij rekenen, zoals de kosten voor notaris en eventuele werken die uit te voeren zijn aan de woning. Zelfs met een nieuwbouw moet je nog werken laten uitvoeren, want de afwerking kan je vaak zelf kiezen en dan laten doen door een vakman. Ga even zitten met je partner en overdenk alles goed. Zo vergeet je niet en heb je een goed overzicht van de kosten.

Leen slim, want je kan op een tijdspanne van de duurtijd van je lening heel wat geld besparen. Enkel en alleen door de banken en hypotheken die ze aanbieden te gaan vergelijken. Dan zie je het kostenpercentage staan en hoeveel euro’s er bij komen enkel en alleen aan kosten. Dat kan gaan over duizenden euro’s en die kunnen allemaal in jouw portefeuille blijven. Spendeer ze aan andere zaken, zoals werken aan de woning. Of laat ze op de spaarrekening staan. Het kan je alleen maar ten goede komen.

Die goede voorwaarden vinden bij een bank kan je doen met een hypotheek simulatie. Een handige manier om te berekenen wat je kan uitgeven aan de woning en hoeveel je maandelijkse afbetaling zal zijn. Eens je zo een berekening hebt gedaan, kan je net hetzelfde doen bij andere banken. En zo vergelijk je, tot je de goedkoopste hypotheek hebt gevonden. Het is niet moeilijker dan dat, en je kan het zowaar vanuit je eigen huis doen. Geen lange dagen met het bezoeken van bankkantoren, maar wel je laptop openen en daar in alle rust het werk doen. Je zal nog zo blij zijn als de hypotheek loopt en je weet dat je de beste voorwaarden op dat moment hebt.

Het is niet moeilijk op deze manier en helemaal geen zwaar werk. Als het er dan op aankomt moet je gewoon je handtekening op het contract plaatsen en begint alles te lopen. Eens de akte verleden is begint de hypotheek te lopen en moet je je nergens nog zorgen om maken.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.