Wat is de maximum hypotheek voor mijn profiel? Calculeer het hier!

Weet jij zo uit het hoofd wat je maximum hypotheek is. Zeer waarschijnlijk niet, want zo een berekening hangt af van een aantal factoren. Het is ook niet zomaar uit te rekenen met een rekenmachine, eerder met een online simulatie van een bank, daar kan je wel mee verder. Een hypotheek hangt ten eerste af van je inkomsten. Hoeveel kan je maandelijks afbetalen en hoeveel wil je uitgeven aan een hypotheek. Twee belangrijke vragen.

Start hier de aanvraag van je lening!

Een woning koop je vaak maar één keer aan in je leven, laat het dan niet afhangen van verkeerde of te weinig informatie. Maar ga op zoek naar een goede hypotheek om een degelijk huis of appartement te kunnen aankopen. Als je nog vele jaren wil genieten van je woning dan doe je nu beter de inspanning om een vlotte start te nemen. Er zijn om te beginnen al heel wat banken waar je uit kan kiezen. Elke bank heeft zijn eigen voorwaarden, maar nog belangrijker, ook zijn eigen kosten. En die kunnen dus nogal verschillen tussen de banken. Daar kan jij voordeel uit halen door de hypotheek te kiezen met de laagst mogelijke kosten. Op een tijdspanne van ongeveer 25 jaar kan dat gaan over duizenden euro’s. Een verschil dat jij dus niet hoeft te betalen. Een lening simulatie kan je hier verder mee helpen en ervoor zorgen dat je bij de meest voordelige bank terecht komt.

Wil je de hypotheek alleen afnemen of samen met je partner. Indien je het samen kan doen, zal je ook meer kunnen lenen. Want de bank kijkt naar de gezamenlijke inkomsten. Dat wil zeggen dat de woning die je zal aankopen ook wat meer voorzieningen zal hebben, misschien een grote tuin, garage en extra slaapkamer. Handig om te weten. Ook interessant is dat de rente dezer dagen laag staat. Dat wil zeggen dat je meer kapitaal kan lenen en minder kosten moet betalen. Opnieuw een voordeel om meer geld naar de woning zelf te laten gaan. Leg jullie inkomsten samen en ga zo naar de bank of online simulatie tool. Daar kan je alles netjes ingeven en bekijken wat je kan en lenen en hoeveel het zal kosten per maand.

De uitgaven van jou en je partner spelen ook mee. Heb je nog andere leningen lopen dan zal de bank dit graag willen weten. Je kan 1/3e van je inkomsten uitgeven aan leningen. Dus als je al een autolening bijvoorbeeld hebt lopen en je wil daar nog een woonlening bij, dan moet je eens goed berekenen wat de mogelijkheden zijn. Voor vele gezinnen is dit perfect mogelijk en sommige banken houden geen rekening met aflopende leningen.

Nu weet je hoe je aan de slag moet gaan. Een lening simulatie kan je al veel wijzer maken over het verdere verloop. Hoor ook eens bij vrienden en familie hoe zij het aangepakt hebben en voor welke bank ze gekozen hebben. Je zal zien dat er uiteenlopende verhalen zullen zijn.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.