Wat kan ik lenen? Bereken hier de hypotheek van je huis!

Voor wie momenteel nog huurt en al langer droomt van een eigen woning, is het een zeer goede moment om op zoek te gaan. Niet alleen staat de rente laag, er is ook een groot aanbod van woningen waaruit je kan kiezen. Een woning aankopen is een grote investering maar loont zeker en vast. Het gevoel van eigenaar te zijn van een huis of appartement is uiteraard zeer leuk, je beslist alles zelf. De kosten zijn ook wel voor jou, om te beginnen bij de aankoop. Weet je al hoe hoog je hypotheek kan zijn?

Start hier de aanvraag van je lening!

Een woning kopen, je zal snel zien dat er heel wat kosten zijn. Naast de aankoop van de woning heb je ook nog schrijfkosten en allerlei zaken die in orde moeten gebracht worden. Zoals bijvoorbeeld de keuring van elektriciteit en eventuele werken die daaraan nodig zijn. Vaak zijn bestaande woningen hiermee niet in orde. En dat is nog maar het eerste werk, het kan ook zijn dat je verwarming moet aanleggen en muren moet slopen of vernieuwen. Een nieuwbouw woning heeft deze problemen niet, al moet je daar soms ook nog instaan voor de afwerking ervan. In beide gevallen heb je nog heel wat werk voor de boeg, en dat zal je geld kosten. Om de aankoop toch al te kunnen verwezenlijken kan je ene hypotheek aanvragen. Maar eerst moet je weten hoeveel je kan lenen.

Ga eens langs bij een bank en zij kunnen je dit snel genoeg vertellen. Of nog sneller is via het internet zelf een berekening maken. Een hypotheek simulatie is zo gedaan en dan kan je meerdere banken vergelijken. Kijk goed naar de voorwaarden en de kosten die erbij komen. Aangezien je voor lange tijd een lening aangaat zijn de kosten ook aanzienlijk. Enkele procenten minder kosten kan je duizenden euro’s besparen. Let hier dus goed op en laat je niet te snel verleiden om in te tekenen op een voorstel. Neem even de tijd om er over na te denken en teken pas als je zelf zeker bent.

Als je weet wat je kan lenen met een hypotheek, dan kan je naar woningen gaan kijken. Een huis of appartement, wat je maar wenst. De afwerkingsgraad zal ook meespelen in het budget dat je kan uitgeven. Is het een woning waar weinig werk is, of moet je nog heel wat zelf opknappen. Als er nog veel werk aan is en je hebt te weinig eigen middelen, kan je steeds nagaan of je dit er nog kan bijlenen. Een handige manier om het geld te verkrijgen en je woning in waarde te doen stijgen. De bank zal dit ook graag horen uiteraard. Zo zien zij de waarde van het huis stijgen mocht er ooit iets verkeerd gaan. Als de bank het huis moet gaan verkopen dan hebben ze een meerwaarde.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.