Wat kan ik lenen voor een huis? Simuleer jouw project online!

De immo websites schieten als paddenstoelen uit de grond, mensen kopen weer graag woningen. Met de huidige rente die historisch laag staat, is het zeer interessant om te investeren in een huis of appartement. Aangezien je meer kapitaal en minder kosten kan lenen is het zeker een idee eens te informeren. Je kan langs gaan bij een bank, maar je kan ook gewoon je laptop nemen en een online simulatie uitvoeren. Zo klaar en je hebt ook alle info voor je staan.

Start hier de aanvraag van je lening!

Meer kapitaal kunnen lenen wil zeggen dat je dus meer kan uitgeven aan de woning zelf. Dit kan je bod beïnvloeden als je op huizenjacht gaat en uiteindelijk ook waar je ooit in zal gaan wonen. Het is dus handig om te weten hoeveel je uiteindelijk zal kunnen lenen. Alleen of met je partner, zorg dat je weet wat de leencapaciteit is, voor je een bod uitbrengt op een woning. Anders zal je misschien naar een woning zoeken onder je budget, of te hoog voor je budget. Met een lening simulatie weet je direct waar je aan toe bent.

Er zijn tal van banken om uit te kiezen, als je ze allemaal wil bezoeken dan ben je enige tijd bezig. Maak het jezelf makkelijk en gebruik het internet om een lening simulatie uit te voeren. Zo een simulatie zal je tot op de laatste cent kunnen vertellen hoeveel je kan spenderen aan de woning zelf, maar ook wat de maandlast zal zijn. Je weet dus twee belangrijke gegevens onmiddellijk. Je kan deze simulatie bij elke banken website uitvoeren, ze hebben het allemaal ter beschikking staan. Volledig gratis en vrijblijvend, dus je bent nog aan niets verplicht.

Het zal heel wat verschil maken als je op voorhand weet wat je kan uitgeven aan je woning en wat het je maandelijks zal kosten. Met die gegevens kan je naar tal van woningen gaan kijken en een bod uitbrengen. Dan weet je dat de bank je zeer waarschijnlijk de goedkeuring zal geven voor de lening. Maar daarvoor ga je best wel eens met de betreffende bank praten. En gans je dossier bespreken, je inkomsten en uitgaven nogmaals voorleggen en laten berekenen wat er allemaal kan. Pas dan zal de bank je definitief weten te zeggen wat er mogelijk is. Een bank wil steeds bekijken wat de inkomsten zijn, en op basis daarvan het risico berekenen.

Voor een bank is het belangrijk dat het risico zo laag mogelijk blijft. Dat wil zeggen dat je moet kunnen bewijzen de lening volledig terug te betalen. Aan de hand van inkomsten en uitgaven zal bekeken worden hoeveel er nog over blijft om van te lenen. Als dat voldoende is, en er zijn ook nog eigen middelen, dan mag je op je twee oren slapen. Er moet altijd een deel betaald worden aan de notaris, en dat moet vaak uit eigen zak komen.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.