Hoeveel hypotheek kan ik lenen bij de bank? Alles wat je moet weten!

Een woning aankopen gaat niet zonder geld. Je hebt er heel wat geld voor nodig en daar moet je vaak voor lenen. Banken verwachten wel dat je eigen middelen kan voorleggen. Er zijn kosten die je zelf moet betalen zoals de notaris en eventuele werken die aan je woning nodig zijn. Het is een nieuwe stap in je leven die bij de start ervan heel wat geld zal kosten, maar uiteindelijk haal je er meer voordeel uit met de jaren.

Start hier de aanvraag van je lening!

Samen met je partner op zoek gaan naar een geschikte woning zijn leuke momenten. Wikken en wegen waar je het meest nood aan hebt, de indeling van de woning, garage of een tuin. Of allebei kan ook natuurlijk. Maar wat kost het allemaal precies en heb je wel voldoende budget. Dat kan je te weten komen met een simulatie van de hypotheek. Die kan je bekomen met een vrijblijvend gesprek in een bankkantoor. Maar ook via het internet kan je tal van simulaties uitvoeren, en daar hoef je de deur niet voor uit. Gewoon in het comfort van je eigen woning en de zetel kan je enkele banken websites bezoeken en zo de simulatie uitvoeren.

Met zo een simulatie kom je te weten hoeveel je kan lenen. Voor de aankoop van de woning is dit belangrijk. Hou er rekening mee dat je bovenop de aankoop van de woning ook nog notariskosten moet betalen. Dit moet je met eigen middelen kunnen doen, en dat neemt al direct een grote hap uit je budget. De investering die je nu moet doen zal zich met de tijd wel terug betalen. Dat is ook zo een voordeel aan kopen tegenover huren. Alles wat je dan moet betalen is ten koste van het verbeteren van je woning en dat blijft dus steeds jouw bezit.

Neem ook een kijkje naar de kosten, als je een simulatie uitvoert. Want daar kan heel wat verschil zijn tussen de banken die een hypotheek lening aanbieden. De ene bank is de andere niet op dat vlak. Je eigen huisbank kan ook een idee zijn om eens te gaan luisteren, maar je weet niet of ze veel of weinig kosten zullen aanrekenen. Vergelijken is hier dus nodig. Kies er enkele banken uit zodat je alles goed kan vergelijken en de kosten kan bekijken. Kies uiteraard voor de bank met de laagste kosten op de hypotheek, zo betaal je ook minder af en minder over de gehele duurtijd van de lening.

Nu weet je dus wat de eerste stap is als een woning wil aankopen en een hypotheek wil kiezen. Je hebt de banken voor het kiezen want er zijn heel wat. Maar ga niet te snel te werk en kies er de juiste bank en lening uit. Zo betaal je op lange termijn minder af en ook maandelijks zal er heel wat verschil op te merken zijn.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.