De maximale hypotheek berekenen: zo begin je eraan!

Op zoek naar een huis of appartement samen met je partner? Dan staan er leuke tijden aan te komen. Een nieuwe stap in je leven, een eigen woning. Er staan zoveel woningen te koop, keuze heb je dus meer dan genoeg. Maar is het allemaal betaalbaar en binnen je budget. Dat is maar de vraag. Waarschijnlijk heb je zelf niet voldoende middelen om de aankoop te kunnen doen, dus moet je langs een bank gaan. Een hypotheek vragen om zo de aankoop van je woning te vervolmaken. Bereken eerst wat je maximale hypotheek is.

Start hier de aanvraag van je lening!

Een nieuwe stap, een grote stap in je leven, zo kan de aankoop van een woning wel omschrijven. Er komt heel wat bij kijken. Een huis kopen waar nog werk aan is, leuk, maar je moet er natuurlijk het geld voor hebben om de werken te laten uitvoeren. Ook als je zelf de handen uit de mouwen steekt heb je centen nodig om die werken goed te laten verlopen. Materiaal is duur en een doe het zelver kan al eens iets verkeerd doen. Zorg dus dat je daar financieel op voorbereid bent. Of bespreek met de bank welke mogelijkheden hier voor zijn, mogelijk kan je extra geld lenen om wat werken uit te voeren. Een hypotheek kan voor veel zorgen, dus wie weet zijn jou ideeën gewoon mogelijk. Een bank of het internet kan je hier al heel wat meer over leren.

Maar de vraag waar je nu waarschijnlijk mee zit is hoeveel je hypotheek kan bedragen. Hoeveel is er in jouw geval mogelijk om bij de bank te lenen voor een woning. Samen met je partner, een dubbel inkomen moet er toch het één en ander mogelijk zijn, zodat je een mooie degelijke woning kan aankopen voor de toekomst. Misschien wel de start van een gezin binnenkort. Dan wil je van de eerste keer een woning aankopen die groot genoeg is, of voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Je weet nooit wat de situatie binnen 10 jaar is, dan kan je een extra slaapkamer nodig hebben of een zolder die je tot hobby of bureauruimte wil omvormen. Dat is het het nadeel van een bestaand huis te kopen, je kan niet altijd iets vinden dat 100 % je idee is. Bij een nieuwbouw kan je alles naar je eigen hand laten zetten. Maar weet wel dat de kostprijs nog een stuk hoger ligt want je moet er ook nog de aankoop bijtellen van een bouwgrond. En die zijn bijzonder duur geworden de dag van vandaag.

Om een hypotheek te berekenen kan je ofwel naar ieder bankkantoor in je stad of gemeente. Of even de computer openen en enkele websites bezoeken. Welke manier kost je het minst tijd denk je? Inderdaad, je zit al aan de laptop dus. Een website van een bank heeft altijd een hypotheek simulatie tool staan, elke bank heeft ze. Je kan deze vrijblijvend en zonder enige verbintenis gebruiken. Hoeveel je er ook doet, het maakt niet uit. Het is ook een goede manier om banken te vergelijken naar kosten toe. Want ook bij een hypotheek zal je kosten moeten betalen. Het is zaak om die zo laag mogelijk te houden, dat zal je wel merken aan de afbetaling ervan.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.