Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Bereken hier het hier!

Als je een woning wil aankopen dan weet je dat er een grote investering voor de deur staat. Als het een huis of appartement is met wat werk aan, dan weet je zeker dat het de komende tijd veel uitgaven zullen worden. Materiaal en vakmannen die je aan je huis moet laten werken. Maar een eigen woning is een zeer goede investering, de beste die je kan maken. Als je een hypotheek wil aanvragen dan kan je hiervoor terecht bij een bank. Maar hoeveel hypotheek kan er voor jouw woning vrijgemaakt worden, dat is de eerste vraag die je je zal stellen.

Start hier de aanvraag van je lening!

De immo websites staan weer vol met huizen en appartementen te koop. Je kan kiezen uit een groot aanbod en je hoeft maar enkele afspraken te maken om woningen te bezichtigen die in de buurt te koop staan. Zo kan je alles wat vergelijken en een idee vormen van wat je precies wil in je woning. Het is met zo een vergelijk dat het één en ander duidelijk zal worden. Locatie, afwerking, tuin, garage, zijn zaken om eens goed over na te denken. Zorg dus wel dat je wensen voor een huis ook betaalbaar blijven, want het moet ook nog betaalbaar blijven. Voor het financiële deel zal je langs een bank moeten gaan, zodat zij je kunnen adviseren en informeren over een hypotheek.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen, is een vraag die zeer waarschijnlijk al door je hoofd is gegaan. Het hangt allemaal wat af van de inkomsten en uitgaven die je momenteel hebt. Wat er dan nog van over blijft kan je spenderen aan een lening. Doorgaans kan dat tot ongeveer 1/3e gaan van je inkomsten dat je kan uitgeven aan een hypotheek. Een bank zal je dit zeker ook meedelen. Bij sommige banken gaan ze hier makkelijker mee om dan bij andere banken. Allemaal afhankelijk van het dossier dat je voorleggen. Leen je samen met je partner of alleen. Of heb je een grote spaarpot die je kan investeren in de woning, waardoor je minder moet lenen. Dat zal een bank ook graag zien, want eigen middelen zijn nog steeds zeer belangrijk voor een bank.

Bereken makkelijk en snel zelf wat je van hypotheek kan krijgen. Via de website van een bank kan je snel aan de slag en enkele lening simulaties uitvoeren. Vergelijk zo ook enkele banken, om te weten welke voorwaarden ze stellen en wat de kosten zijn van de hypotheek. Bespaar op lange termijn geld door een zo laag mogelijk kosten percentage te krijgen. Ga desnoods naar de bank zelf om wat meer informatie van de bankbediende te horen. Een simulatie waar je zelf bij bent, misschien kan je nog wat onderhandelen om een beter tarief te krijgen. Op dat vlak kan je gerust de banken tegen mekaar uitspelen. Als je een sterk dossier kan voorleggen zullen ze alles uit de kast halen.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.