Het berekenen van je maximale hypotheek, hoe begin je daaraan?

Het berekenen van je maximale hypotheek kan je zelf uitvoeren. Je hebt er geen bank meer voor nodig. Met een computer en internet verbinding kan je al aan de slag. Websites van banken zijn er op voorzien om potentiële klanten een online simulatie te laten uitvoeren. Het kan in enkele seconden klaar zijn, invoeren van enkele gegevens en je bent al klaar. Dat wil zeggen dat je een totaal bedrag ziet van hypotheek, en de maandlast van de hypotheek. Zijn er nog andere manier? Die ontdek je in dit artikel.

Start hier de aanvraag van je lening!

Via het internet heb je een schat aan informatie, die kan je gebruiken om je te informeren als je aan het uitkijken bent voor een hypotheek. Er is heel wat te ontdekken, het is een proces waar je goed mee wil starten. Het internet kan je heel wat bijbrengen, maar een hypotheek simulatie kan je exact een berekening maken hoeveel je maximaal kan lenen met een hypotheek. Hou je niet bij één bank natuurlijk voor die simulaties, bezoek meerdere banken via het internet, zo kan je de voorstellen gaan vergelijken en dat kan zeer interessant zijn. Het is pas als je gaat vergelijken dat je zal zien dat banken allemaal verschillende kostenpercentages hebben. En daar kan jij als klant je voordeel mee doen. Aangezien je een hypotheek aangaat voor vele jaren zal je ook heel wat kosten moeten betalen. Bespaar op die kosten door naar de rentes te kijken die banken aanrekenen. Bij een lening simulatie zie je alle kosten vermeld staan op de website. Op die manier kan je zoveel mogelijk banken vergelijken zoals je zelf wenst. Er zijn heel wat banken in België dus keuze genoeg als je wil gaan lenen.

Een andere manier dan online via het internet is gewoon naar een bank zelf stappen. In je buurt heb je waarschijnlijk heel wat bankkantoren, en liefst allemaal verschillende banken. Maak afspraak voor een gesprek over een hypotheek voor je nieuwe woning. Bespreek alles grondig en stap buiten met een antwoord op al je vragen. Alleen zo weet je wat de kosten zijn en wat je maximaal kan lenen.

Ga dus niet te snel beslissen als je een goed voorstel ziet staan. Maar maak de onmiddellijke reflex om ergens anders ook eens te kijken. Het is zo dat je het verschil kan maken, in je eigen portefeuille. Het kan je maandelijks wat geld opbrengen, dat je kan sparen of aan werken kan besteden voor de woning. Het aankopen van een woning is een grote investering, zowel in tijd als financieel. Maar je haalt er zoveel meer uit als je een goede hypotheek kiest. Pas dan zal je het verschil merken en gelukkig zijn dat je daar toch wat tijd heb in geïnvesteerd. Zorg dus voor de goede start, met de juiste keuze van hypotheek en je kan de nieuwe woning zo gaan betrekken.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.