Zo bereken je de maximale hypotheek op je woning!

Een huis of appartement op het oog? Je wil een bod uitbrengen, maar ken je de maximale hypotheek wel die jij en je partner aankunnen? Dat kan het nodige verschil geven om net dat extra te geven. En in deze tijden kan je maar beter zoveel mogelijk investeren in je woning. Want aangezien de rentes toch zo laag staan kan je meer kapitaal lenen en dus hoger gaan in aankoop van een woning.

Start hier de aanvraag van je lening!

Je hoort het meer en meer in het nieuws, de verkoop van woningen is opnieuw in stijgende lijn. Na de economische crisis wou iedereen wat afwachten om te zien wat er zou gebeuren. Maar nu is het een zeer goede moment om te kopen. Aangezien de kosten op een woonlening zo laag zijn kan je dus meer kapitaal lenen en dus een huis kopen die misschien anders boven je budget zou zijn. Een maximale hypotheek op je woning is een goed idee, ten eerste om te weten hoe hoog die precies kan zijn en ten tweede om daar het soort woning op af te stemmen bij aankoop. Als je alleen koopt, zal het nog steeds moeilijk zijn om een lening vast te krijgen, maar samen met je partner moet er al veel meer mogelijk zijn. Je zal zien wat de bank zegt als je gaat navragen over je maximale hypotheek.

Via de website van een bank kan je dit ook al berekenen. Zij hebben alle nodige tools en simulaties die je zelf kan doen, volledig gratis en vrijblijvend. In een mum van tijd heb je enkele resultaten van enkele banken en zo kan je een vergelijk doen. Bij de ene zal het bedrag van de maximale hypotheek hoger liggen dan bij de andere. Aan jou om hier de beste keuze in te maken. Bekijk ook eens de voorwaarden die elke bank stelt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Goed informeren is dus de boodschap. De aankoop van een woning is immers voor je ganse leven en niet voor even. Maak de juiste beslissing met je partner, je moet trouwens samen een goed gevoel hebben bij de bank waarmee je in zee gaat.

Aangezien er heel wat banken zijn kan je ook een grondig vergelijk opstellen. Niet alle banken hebben dezelfde voorwaarden en wat jij uiteindelijk van de bank krijgt kan lager liggen dan bij een andere bank. Op dat vlak moet je zeker je tijd nemen en zoveel mogelijk banken vergelijken. Dat kan je via het internet doen, er staat al heel wat informatie op de websites van de banken. Maar uiteraard ook in een verkennend gesprek bij een bank zelf. Daar kan je ze al eens aan de tand voelen en zien of je er een goed gevoel aan hebt over gehouden.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.