Mijn hypotheek: hoeveel kan ik lenen? Ontdek hier tools en tips!

Een woning aankopen kan je heel wat financiële kopzorgen bezorgen, als je niet weet hoeveel je kan lenen. Maar daar zijn gelukkig heel wat tools voor. Zeker online kan je daar heel wat tools voor vinden. Banken hebben het internet volop ingezet om klanten te lokken. Het is een handige en snelle manier om informatie door te geven, maar ook om potentiële klanten een simulatie te laten uitvoeren, iets wat ze volledig zelfstandig kunnen doen. We geven je in dit artikel enkele handige tips, zodat je snel aan de slag kan.

Start hier de aanvraag van je lening!

Het lijkt wel alsof je zomaar een hypotheek van je lening kan aanvragen. Dat is misschien nog een brug te ver, maar informeren en berekenen, dat kan wel al. Het is trouwens geen moeite en niet moeilijk om zo een simulatie uit te voeren. Er moeten enkele gegevens ingevoerd worden op de simulatie pagina, en met een klik op de muisknop heb je een resultaat staan. En dat kan je doen op elke website van een bank. Let op, er zijn er heel wat in ons land, dus je kan ook veel simulaties doen. Als je daar tijd en zin voor hebt, dan moet je dat zeker niet laten. Het is een goede oefening en nog beter is dat je alle banken goed kan vergelijken. Want net met de zo een vergelijk kan je geld besparen.

Want als je goed kijkt naar de hypotheek simulaties dan zie je dat er kosten vermeld staan. En net op die kosten kan je dus besparen. Het is zaak om de hypotheek te kiezen die de minste kosten bevat. Zo betaal je minder af per maand én over de gehele duurtijd van de lening. Ga dus niet in zee met het eerste en beste aanbod. Enkel als de voorwaarden en kosten je aanspreken kan je je handtekening plaatsen. Aangezien je bij een hypotheek toch spreekt over zeer veel geld zijn er ook veel kosten die erbij komen. Hou het eenvoudig voor jezelf, voer simulaties uit tot je de laagste kostenpercentage hebt gevonden. Dat kan je dus makkelijk zelf al doen via een lening of hypotheek simulatie.

Je kan ook altijd eens naar je huisbank stappen en daar een hypotheek simulatie laten uitvoeren. Als vaste klant kan je misschien een mooi voorstel krijgen. Mocht het voorstel toch niet zo goed zijn, dan kan je de banken tegen mekaar uitspelen. Stap met je laagste voorstel naar een andere bank en bekijk wat je er op die manier kan uithalen. Het is voornaam dat je te weten komt hoeveel je kan lenen. Samen met je partner kan je beide inkomsten voorleggen en zo zal er een berekening volgen met wat je dan samen kan lenen en uitgeven aan de toekomstige woning.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.