Hoeveel kan ik lenen als duo? Leentips voor tweeverdieners!

Wat is er beter dan alleen lenen? Met twee lenen! Waarom zou je je kunnen afvragen. Het antwoord is eigenlijk eenvoudig. Dan ziet de bank twee inkomsten om de afbetaling mee te verwerken en hebben ze nog meer zekerheid dat de lening zal afbetaald worden. Het risico zo laag mogelijk houden, zowel voor de bank als voor je partner en jij. Veel beter kan het niet worden. Maar hoeveel kan je dan precies lenen en wat zijn de verdere voorwaarden?

Start hier de aanvraag van je lening!

Als een bank een potentiƫle klanten ziet binnenkomen en die vragen een lening aan, dan zullen ze graag alle informatie geven. Maar ook even kijken wat de klant van inkomsten heeft. Lenen ze samen, dan tellen ze de inkomsten samen en bekijken ze de mogelijkheden en zullen ze berekenen hoeveel je kan lenen. Het is handig om als koppel te weten wat jullie precies kunnen lenen, voor verdere projecten te financieren. Vaak gaat dat over een woning of een auto, maar het kunnen ook verbouwingen zijn of voor een reis bijvoorbeeld.

Je hoeft niet naar een bank om te weten wat je precies kan lenen, doe het vanuit je eigen huis. Erg gemakkelijk en snel klaar zijn de online lening simulaties. Je kan daar ook alle gegevens invoeren en met enkele muisklikken weet je wat de maandlast zal zijn van je lening. Inclusief die maandlast zijn ook de kosten van de lening. Die verschillen van bank tot bank en je zal merken dat daar heel wat verschil ook op zit. Bespaar wat geld door de goedkoopste lening te kiezen. Als je een woonlening moet kiezen dan spreek je al snel over duizenden euro’s. Maar elke euro die je in eigen zak kan houden is al winst. Dus ga hier niet te snel te werk en zoek naar de voordeligste bank.

Op die manier heb jij snel de goedkoopste lening vast en bespaar je als koppel nog meer per maand. Het is met bijvoorbeeld een woonlening en een autolening al moeilijk genoeg om dan ook nog eens te leven. Want je andere kosten blijven gewoon doorlopen natuurlijk. Verbruik van elektriciteit, aardgas, internet, tv en smartphone moet je er ook nog eens bijnemen. Je zal zien dat met twee lenen geen overbodige luxe is. Het is net daarom dat met twee lenen veel interessanter is, voor het koppel maar ook voor de bank. Mocht je alleen lenen dan zou het kunnen zijn dat de lening geweigerd zal worden, net omdat je niet genoeg geld kan overhouden met alle kosten er nog eens af. Banken rekenen dat je 33% van je inkomsten kan spenderen aan leningen. Die afbetalingen gaan dus elke maand van je loon en dat zul je maand na maand ook wel voelen.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.