Hoeveel kan ik lenen zonder vragen?

Hoeveel kan ik lenen zonder vragen

Geld lenen kan erg prettig zijn. Door een geldlening af te sluiten, verkrijgt u immers een fikse som geld, waarmee u uw droomaankoop of noodzakelijke aankoop kunt doen. Wilt u geld lenen, dan heeft u vaak te maken met banken of financiële instellingen die van alles van u willen weten. Dat heeft alles te maken met het risico dat een kredietverstrekker neemt door geld aan u uit te lenen. Het is echter wel mogelijk om relatief snel geld te lenen, zonder al te veel last te hebben van administratieve rompslomp. Wilt u weten hoe en hoeveel geld u kunt lenen zonder al die lastige vragen te hoeven beantwoorden? Lees dan snel verder!

simulatie

Leenvorm: persoonlijke lening

Er zijn, zoals u wellicht weet, verschillende vormen van lenen. Zo zijn er bijvoorbeeld de hypothecaire lening en de autolening. Maar bij deze en veel andere vormen van lenen, wil de kredietverstrekker graag weten waar de lening voor bedoeld is. In het geval van een hypotheek gaat het om een huis, en in het geval van een autolening om een auto: logisch. Maar er zijn ook situaties te bedenken waarin u zich niet wilt verantwoorden voor het achterliggende doel van de lening. Denk bijvoorbeeld eens aan het boeken van die welverdiende vakantie.

Het beste kunt u dan kiezen voor een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening wordt relatief gemakkelijk verstrekt, mits u tenminste aan kunt tonen aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen.

Kredietwaardigheid

Want geld lenen zonder daarvoor ook maar enige informatie te hoeven verstrekken, dat is natuurlijk een sprookje. Elke kredietverstrekker wil immers een vorm van zekerheid hebben. Zij willen het uitgeleende bedrag immers terugbetaald zien worden, plus een percentage aan rente. Zonder basisinformatie te verstrekken, zult u nergens een lening kunnen verkrijgen.

Het verstrekken van deze informatie hoeft echter helemaal niet complex of ingewikkeld te zijn. Het gaat om enkele vragen over uw vaste maandelijkse inkomsten en kosten, en over uw persoons- en gezinssituatie (leeftijd, gezinssamenstelling, leenhistorie). Op basis van alleen deze gegevens, kunt u een geldlening aangaan.

Minilening

Heeft u geen al te groot bedrag nodig, dan kunt u ook kiezen voor een minilening. Omdat het gaat om relatief kleine bedragen, en dus een relatief klein risico dat de bank of financiële instelling loopt, hoeft u ook niet zoveel informatie te verstrekken. Enkele vragen beantwoorden volstaat al voor het verkrijgen van een geldlening.

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Wilt u echter zoveel mogelijk geld lenen, zonder allemaal lastige vragen te hoeven beantwoorden? Dan kiest u voor een persoonlijke lening bij een bank of financiële instelling. Omdat het over een groter bedrag gaat, is het wel van belang om de gegevens over uw inkomen en maandelijkse kosten te verstrekken, alsmede enkele persoonlijke gegevens. De bank beoordeelt uw kredietaanvraag, en zal na goedkeuring geen verdere vragen stellen over de bestemming van het geld. Dat is het kenmerk van een persoonlijke lening.

Let op dat er bij een persoonlijke lening wel relatief hoge kosten komen kijken, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een hypothecaire lening of autolening. Daar kunnen uw woning of auto immers als onderpand – en dus zekerheid – dienen. Wilt u een lening afsluiten met een dergelijk doeleinde, dan is het toch het overwegen waard om wat meer energie te steken in het beantwoorden van vragen.

Wilt u echt kiezen voor een persoonlijke lening zonder lastige vragen van de kredietverstrekker te hoeven beantwoorden? In veel gevallen kunt u uw lening dan online aanvragen. Dat is pas efficiënt en snel geld lenen! Let er wel op dat u even de tijd neemt om alle voorwaarden rustig door te nemen. Want alhoewel een persoonlijke lening een uitstekende keuze kan zijn, is zeker op het gebied van geld lenen haastige spoed, lang niet altijd goed.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.