Hoeveel kan ik lenen als ik schulden heb?

lenen voor een huis

Banken en kredietverstrekkers zien het niet als de ideale oplossing, maar het is niet onmogelijk om geld te lenen terwijl u schulden heeft. Als uw bank er vanuit gaat dat u de lening kunt terugbetalen zullen zij deze wel verstrekken. Er bestaan verschillende mogelijkheden voor het afsluiten van een lening met een schuld. U kunt bijvoorbeeld de afzonderlijke leningen samenvoegen, zodat uw schuldenlast overzichtelijk wordt. Lees daar meer over in onderstaand artikel.

simulatie

Meerdere leningen

Steeds meer mensen verkeren in een schuldsituatie. Gezinnen die sinds de economische crisis in geldnood kwamen en de eindjes maar moeilijk aan elkaar konden knopen zijn leningen aangegaan en hebben moeite om die terug te betalen. Geld lenen om deze schulden te kunnen terugbetalen is een optie, maar geeft ook het risico om in een neerwaartse spiraal terecht te komen. Het is echter niet onmogelijk en er bestaan een paar opties om dit te kunnen doen.

 

Het is moeilijker om een lening te krijgen wanneer u nog andere leningen en schulden open heeft staan. Banken en kredietverstrekkers kunnen zien dat u bij het BKR geregistreerd staat en zullen er minder positief tegenover staan om u een nieuwe lening aan te bieden. Wilt u toch graag een nieuwe lening aangaan ondanks het feit dat u schulden heeft, dan kan de bank berekenen of u de nieuwe lening wel zult kunnen afbetalen.

Openstaande leningen samenvoegen

Dit kan bijvoorbeeld door al uw openstaande leningen samen te laten voegen. Dat betekent dat u niet meer allerlei aparte leningen afbetaalt, maar deze samenvoegt in één nieuwe lening. Dit heeft als voordeel dat u nu maar één keer de kosten en rente betaalt, in plaats van alle losse rentes en kosten die komen kijken bij al die verschillende leningen. Een ander voordeel hiervan is dat uw schuldenlast er overzichtelijk van wordt. Wanneer u te maken heeft met allerlei verschillende leningen, schulden en rekeningen wordt het moeilijk het overzicht te bewaren en ziet u de zaken misschien nog minder positief in dan ze in werkelijkheid zijn. De bank kan u helpen bij het berekenen van het bedrag dat het kost om alle leningen samen te laten voegen zodat u hier uw voordeel uit kunt halen.

 

Het is met een lening die u afsluit om uw schulden te kunnen betalen natuurlijk niet de bedoeling dat u nog verder in de schulden terecht komt. Daarom is het belangrijk om alle voor- en nadelen van een lening te bekijken en te overwegen. Adviseurs zijn vaak bereid om u daar zo goed mogelijk bij te helpen, zodat uw financiële situatie er weer wat rooskleuriger uit zal gaan zien.

 
simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.