Hoeveel kan ik lenen met een uitkering?

lenen met een uitkering

Ook voor mensen die van een uitkering moeten leven is het soms nodig om geld te lenen. Geld lenen zonder vast inkomen maar met een uitkering is een risico, maar het is zeker niet onmogelijk. Zit u in geldnood maar leeft u van een uitkering? Lees dan in dit artikel over de mogelijkheden die er zijn wat betreft het lenen van geld voor mensen met een uitkering.

simulatie

Geen hoge verwachtingen

Ook mensen zonder inkomen kunnen op een bepaald moment in geldnood zitten en wanneer zij dan bijvoorbeeld niet bij een familielid terecht kunnen, is het belangrijk om te weten wat hun mogelijkheden zijn op het gebied van geld lenen. In de financiële wereld wordt geld lenen zonder inkomen gezien als zeer risicovol, maar het is niet onmogelijk en er bestaan wel degelijk oplossingen voor.

 

 

Het lenen van geld brengt altijd risico’s met zich mee ook voor mensen die wel een vast inkomen hebben, maar voor personen die leven van een uitkering is het extra lastig. De mogelijkheden worden immers beperkt door het feit dat er maar weinig geleend kan worden, omdat er ook weinig geld is om terug te betalen. Het is vooral belangrijk dat u van tevoren goed nadenkt over de financiële situatie die u aankunt.

 

Om geld te lenen zonder inkomen wordt er gekeken naar andere financiële zaken dan waarmee normaal gesproken rekening mee wordt gehouden. De uitkering wordt gezien als een bron van inkomsten, maar die ligt uiteraard veel lager dan bij een normaal maandelijks inkomen. Het bedrag van de uitkering geldt dan als uitgangspunt voor de lening, maar dan wordt het maandelijks kapitaal dat overblijft zeer klein. U moet immers van uw uitkering kunnen rondkomen en daarnaast ook nog de lening afbetalen. Houd er daarom vooral rekening mee dat u niet te veel kunt verwachten van een lening wanneer u die krijgt verstrekt op basis van een uitkering.

 

Zet voordat u besluit om een lening aan te gaan terwijl u leeft van een uitkering, alle voor- en nadelen van de lening op een rijtje. Schakel desnoods een adviseur in die u kan helpen bij het nemen van een beslissing. Via internet zijn er allerlei rekenmodules te vinden die u kunnen helpen bij het bereken van het bedrag dat u maandelijks kwijt zou zijn aan een lening. Dit zal geen hoog bedrag zijn, daarom is het belangrijk uw verwachtingen misschien enigszins bij te stellen. Het wordt voor iedereen afgeraden om meer te lenen dat u kunt betalen, ook voor mensen met een vast inkomen. Zorg ervoor dat u door het lenen niet in een financiële gevarenzone terecht komt.

 
simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.