Hoeveel kan ik lenen? Bereken hier snel en eenvoudig je krediet!

Je bent op zoek naar een lening om een nieuw project te financieren. Dat kan gaan van een huis of appartement, tot een auto of nog iets anders. Persoonlijke leningen zijn ook mogelijk en daar moet je niet altijd opgeven waar je het geld aan wil opmaken. Sommige banken zullen je dit mogelijk wel vragen. Maar de eerste stap tot alles is dat jij te weten komt hoeveel je kan lenen op deze moment.

Start hier de aanvraag van je lening!

Een lening aangaan is dezer dagen makkelijk geworden, zelfs via het internet kan je alle informatie al vinden en in sommige gevallen al een aanvraag doen ook. Maar ga je toch liever naar een bankkantoor om alles te bespreken, dat is natuurlijk ook nog mogelijk. Een bankbediende staat je graag bij om alle zaken eens te overlopen en je zo wegwijs te maken in de lening aanvraag. Dat is voor de aanvraag zelf dus, als je wil weten hoeveel je kan lenen. Dat kan je makkelijk vanuit je eigen huis doen.

Via een lening simulatie kan je berekenen hoeveel je kan lenen. Zo een simulatie tool kan je op elke website van een bank vinden en vrijblijvend gebruiken. Door het ingeven van een bedrag en termijn in maanden zie je al een resultaat verschijnen wat je maandelijks zal moeten afbetalen aan de lening. Daarbij staat ook het JKP vermeld, het kosten percentage die op de lening van toepassing is. Mocht dat percentage aan de hoge kant zijn, ga dan op zoek naar een andere bank die je een beter tarief kan voorleggen. Het kan je op het einde van de lening toch heel wat geld besparen door de goedkoopste lening te zoeken.

Zal een bank je aanvraag onmiddellijk goedkeuren? Neen, zo snel gaat het niet. Eerst zal ze moeten weten wie je bent en wat je inkomsten en uitgaven zijn. Eens ze die zaken hebben, kunnen zij ook aan het rekenen gaan. Inkomsten kan je bewijzen door je loonbrief van de laatste paar maanden te geven en je uitgaven kunnen andere leningen zijn of alimentatie die je nog moet betalen.

Een bank staat toe om ongeveer 1/3e van je inkomsten naar leningen te laten gaan. Zo moet er nog voldoende over zijn om van te leven. Je mag niet vergeten dat je ook nog voedsel en dergelijke moet kunnen kopen, anders zal je ook op die manier in de problemen komen.

De lening simulatie is dus een handige eerste stap om te weten te komen waar je voor staat. Hoeveel zal een project je op maandbasis kosten als je deze met een lening wil financieren. En dan kan je zelf eens de afweging maken of het wel mogelijk is. Soms loont het om met je eigen centen te sparen, maar het is ook wel zo dat een lening makkelijk en snel je probleem een oplossing geeft.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.