Hoeveel kan ik lenen? – tabel

Hoeveel kan ik lenen?-tabel

Komt u plotseling voor fikse kosten te staan? Of wilt u er eventjes met het gezin tussenuit? Het kan zo zijn dat uw lopende bankrekening onvoldoende mogelijkheden biedt om de kosten te dekken. Toch is het mogelijk om snel geld beschikbaar te krijgen, namelijk door middel van het afsluiten van een lening. Maar het is wel belangrijk dat u een lening aangaat die u ook weer kunt afbetalen. Anders komt u van de regen in de drup, en dat kan de bedoeling toch niet zijn. Om een goed overzicht te verkrijgen over de mogelijkheden, kunt u gebruikmaken van een leningtabel.

simulatie

Lening op maat

Tegenwoordig kunt u haast overal en altijd wel een lening afsluiten. Maar of dat ook verstandig is, dat is de vraag. Het is immers belangrijk om te kiezen voor een lening die op maat voor u is gemaakt. Dat wil zeggen: kies voor een lening die u financieel gezien aankunt. Het is belangrijk om de maandelijkse aflossingen en rentekosten te kunnen betalen, anders levert het afsluiten van een lening alleen maar problemen op.

Ook voor de kredietverstrekker is het belangrijk om een lening op maat aan te bieden. De bank of andere financiële instelling wil het geld immers ook weer teruggestort zien worden op de rekening, plus rente. Als zij u een lening aanbieden die u het hoofd te boven gaat, dan betalen zij daarvoor uiteindelijk ook de rekening. Als u het geld niet terug kunt betalen, dan levert dat ook voor de kredietverstrekker financieel verlies op.

Hoeveel geld kunt u lenen?

Een belangrijke vraag voor veel mensen, is hoeveel geld ze maximaal kunnen lenen. Dit gegeven behoort tot de voorwaarden van een lening, die altijd zorgvuldig worden opgesteld. Het is immers belangrijk voor zowel uzelf als voor de verstrekker van de lening, dat u een lening aangaat die aan uw financiële wensen voldoet én die u ook weer terug kunt betalen.

Daarvoor zal in eerste instantie een kredietwaardigheidstoets worden uitgevoerd. Heeft u een BKR-registratie op uw naam staan, dan heeft u in het verleden moeite gehad om geleend geld tijdig terug te betalen. Veel kredietverstrekkers zullen dan geen nieuwe lening aan u willen verstrekken. Heeft u geen registratie op uw naam staan, dan wordt er gekeken naar andere factoren om de inhoud van de lening te kunnen bepalen.

Uw vaste maandelijkse inkomen is in grote mate bepalend voor de mogelijkheden. Heeft u een vast dienstverband en verdient u maandelijks een goed salaris, dan biedt dit immers zekerheid aan de verstrekker van krediet. U heeft financieel de opties om de aflossingen te kunnen terugbetalen, inclusief rente. Tegenover de inkomsten, worden de maandelijkse lasten geplaatst. Weinig maandelijkse kosten betekent: maandelijk meer geld beschikbaar om aan de verplichtingen te kunnen voldoen.

Bij het bepalen van de leningvoorwaarden, wordt echter ook gekeken naar factoren zoals leeftijd en gezinssituatie. Om überhaupt een lening te kunnen aangaan, moet u een bepaalde minimum- en maximumleeftijd hebben. Per kredietverstrekker verschillen deze leeftijden. Ook uw persoonlijke situatie wordt nader bekeken. Woont u samen of bent u getrouwd, dan heeft u in het gezin mogelijk een extra maandelijks inkomen. Dit verbetert uw kredietwaardigheidspositie aanzienlijk. Ook het al dan niet hebben van kinderen zal invloed hebben op de houding van de kredietverstrekker.

Lening tabel

Het is altijd verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Dat is zeker het geval wanneer het om geld gaat. Dus bent u van plan om een lening aan te gaan vragen, dan is het belangrijk om voor uzelf op een rijtje te hebben wat de mogelijkheden zijn. Een manier om dat te doen, is door online een lening tabel te laten invullen. Dit kunt u doen door middel van een online simulatie. Hoe werkt dat?

De procedure is snel en gemakkelijk. U vult online enkele gegevens in, zoals uw maandelijkse inkomsten en lasten, plus eventuele aanvullende gegevens. Des te meer informatie u in kunt geven in de simulator, des te accurater zal de simulatie zijn. Op basis van deze gegevens, biedt de simulator u informatie over de mogelijkheden om geld te lenen gezien uw persoonlijke en financiële situatie. Daarbij wordt ook een aflossingstabel gesimuleerd, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de maandelijkse kosten en van de manier waarop de lening is opgebouwd.

Door vooraf een simulatie uit te voeren en door de aflossingstabel nauwgezet te bekijken, heeft u een idee over wat u maandelijks in financieel opzicht kunt verwachten. Zo schat u snel en accuraat in welke leningvoorwaarden al dan niet acceptabel zijn. Kortom, een online lening simulatie vergroot uw kennis over de lening, waardoor u uiteindelijk zult kiezen voor de lening die het beste bij u past.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.