Hoeveel kan ik lenen bij Beobank?

Hoeveel kan ik lenen bij Beobank

Als u voor een forse uitgave staat, dan kan het een oplossing zijn om geld te lenen. Door een lening aan te vragen, verschaft u zichzelf de nodige financiële speelruimte. Het is echter wel belangrijk dat u de lening ook weer terug kunt betalen. De hoogte van de lening die u afsluit, moet dus passen bij uw financiële situatie en mogelijkheden. Maandelijks moet u immers een stukje van uw vaste inkomen reserveren om te kunnen voldoen aan de terugbetalingsvoorwaarden. Een belangrijke vraag is dus hoeveel geld u kunt lenen bij Beobank.

simulatie

Hoogte van de maandlasten

Voordat u een lening afsluit bij Beobank, is het belangrijk om in kaart te brengen wat de maandlasten zullen zijn. De maandlasten bestaan voor een deel uit terugbetaling en voor een deel uit rentekosten. Het voordeel van een lening is immers dat u een aankoop kunt (voor)financieren, zonder dat u het geld zelf op de rekening heeft staan. Beobank verstrekt u het benodigde krediet, dat u later in termijnen aan de bank zult terugbetalen. Leningen bij Beobank zijn er in verschillende vormen.

U kunt kiezen voor een lening van een groot of een klein geldbedrag, met een kortlopende of langlopende terugbetalingstermijn. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Ook zijn er specifieke leningen beschikbaar, bijvoorbeeld de hypothecaire lening of de autolening. Elke lening heeft specifieke voorwaarden, dus laat u hierover vooraf goed informeren. De maandlasten zijn opgebouwd uit de aflossingen plus de rentekosten. De hoogte van de rentekosten verschilt per lening.

Mogelijkheden

Het is niet zo gemakkelijk om eenduidig te kunnen zeggen hoeveel geld u maximaal kunt lenen bij Beobank. Dat hangt maar net af van het doel dat u voor ogen heeft met het afsluiten van de lening. Wilt u de aankoop van een huis kunnen financieren, dan spreken we over de grootst mogelijke lening: de algemeen bekende hypothecaire lening. Maar ook voor de aanschaf van bijvoorbeeld een auto kunt u een lening afsluiten.

Hoe hoog de lening precies is, hangt af van uw financiële mogelijkheden. Heeft u een hoog vast inkomen, dan kunt u een flink bedrag lenen bij Beobank. De bank is dan immers relatief zeker van de terugbetaling. Houdt u maandelijks minder geld over, dan zal ook de hoogte van de lening lager uitvallen. En dat is maar goed ook, want het is zeker niet de bedoeling dat u met schulden komt te zitten die u niet terug kunt betalen.

Rekenopzet

Het is niet exact te berekenen wat de maximumhoogte van uw lening bij Beobank is. Dat zal de bank moeten beoordelen op basis van uw aanvraag. Maar enkele gegevens zijn een vast onderdeel bij het bepalen van de voorwaarden van uw lening. Zo is uw vaste (netto) maandinkomen bepalend voor de maximumhoogte van uw lening. Ook uw vaste lasten bepalen de hoogte van uw lening. Eigenlijk kunt u dus zelf berekenen hoeveel geld u maandelijks vrij kunt maken voor de betaling van de aflossing en rentekosten, en hoe lang u dat vol kunt en wilt houden (de looptijd van de lening). Op basis van die informatie, kunt u aan aardige inschatting maken hoeveel geld u kunt lenen bij Beobank.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.