Hoeveel kan ik lenen bij het Vlaams woningfonds?

Het aankopen van een woning is niet niks. Zeker niet wanneer u een bescheiden inkomen heeft of bijvoorbeeld alleenstaand bent. Ook wanneer u bijvoorbeeld gescheiden bent en daarom dus op zoek moet naar een andere woning kunt u bij het Vlaams Woningfonds aankloppen. Dus of u nu getrouwd, samenwonend of single bent, u kunt altijd bij het Vlaams Woningfonds terecht voor een woonlening of de huurt van een sociale woning, mits u aan bepaalde voorwaarden voldoet.

simulatie

Een woonlening van het Vlaams Woningfonds

Wanneer u een bescheiden inkomen hebt maar toch graag een woning wilt kopen dan is het verstandig om eens te informeren bij het Vlaams Woningfonds. Het kan zijn dat u dan een lening kunt krijgen onder zeer aantrekkelijke voorwaarden. Het Vlaams Woningfonds biedt dus mensen met een bescheiden inkomen ook de mogelijkheid om een woning te kopen.
De woonlening mag worden gebruikt voor de aankoop van een koopwoning of sociale koopwoning, het behoud van een woning, de verbetering of aanpassing van een woning, de aankoop en renovatie van een woning, aankoop van nieuwbouw, aankoop van grond of het terugbetalen van een bestaande hypothecaire lening, mits u aan bepaalde voorwaarden voldoet. De leningen van het Vlaams Woningfonds zijn goedkoop en een uitkomst voor alleenstaanden en gezinnen met of zonder kinderen die niet boven een bepaalde inkomensgrens uitkomen.

Voorwaarden voor een krediet bij het Vlaams Woningfonds

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een krediet moet uw woning of bouwgrond in het Vlaamse Gewest liggen. Er zit een maximum grens aan de verkoopwaarde en het netto-belastbaar inkomen moet minimaal 10.000 euro bedragen, en u mag niet meer verdienen dan een maximumgrens. Ook mag u geen andere woning in het bezit hebben. Wel mag u een lening afsluiten voor het bouwen op bouwgrond dat volledig in uw eigendom is. Uw draagkracht wordt getoetst op de mogelijkheid om de lening terug te betalen. Wanneer u onder andere aan deze voorwaarden voldoet, kunt u telefonisch een afspraak maken met een kantoor bij u in de provincie.

Welk bedrag kan ik lenen bij het Vlaams Woningfonds

Het bedrag dat kan worden geleend bij het Vlaams Woningfonds is afhankelijk van verschillende factoren en dus niet voor iedereen hetzelfde. Ten eerste is het bedrag dat u kunt lenen afhankelijk van de activiteit waarvoor u het geld wilt gaan gebruiken. U kunt bijvoorbeeld nooit meer krijgen dan het volledige bedrag van de geschatte verkoopwaarde zoals dit is ingeschat door het Vlaams Woningfonds. Ook kunt u nooit meer lenen dan de prijs van een verrichting. Denk hierbij aan de aankoopprijs van een woning of de kostprijs van de verschillende werkzaamheden die moeten worden verricht. Wat u maximaal kunt lenen is natuurlijk afhankelijk van uw inkomen. Ook wordt er door het Vlaams Woningfonds rekening gehouden met werken die eventueel moeten worden uitgevoerd om de woning te laten voldoen aan alle veiligheid-, woonkwaliteits- en gezondheidsnormen. Het Vlaams Woningfonds kijkt hierbij naar de zaken die strikt noodzakelijk zijn voor het voldoen aan deze normen. De rentevoet van de lening wordt berekend op basis van uw netto-belastbaar inkomen. Ook wordt er gekeken naar het aantal personen ten laste. Een ander belangrijk punt voor het berekenen van de rentevoet is de ligging van de woning of de bouwgrond. Over het algemeen zijn de rentevoeten van het Vlaams Woningfonds op dit moment tussen de 2% en de 2,97%. Dit is echter geen vaststaande rente en kan dus maandelijks stijgen of dalen.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.