Hoeveel kan ik lenen bij de bank?

Hoeveel kan ik lenen bij de bank

Soms wilt u graag iets kopen maar heeft u het geld niet meteen klaar staan. Een lening is dan een goede optie. U betaalt misschien aan het einde wel iets meer, maar u kunt wel meteen beschikken over de spullen die u nodig heeft. Het is dus een afweging die u moet maken. Zeker wanneer u een woning wilt aankopen heeft u vaak een lening nodig. Verbouwen, een inboedel kopen of een auto aanschaffen, het zijn allemaal zaken waar u een lening voor kunt afsluiten. Vaak heeft een bank dan ook verschillende soorten leningen waardoor u altijd wel een lening kunt vinden die bij u past. Aan al deze leningen zitten verschillende voorwaarden verbonden en dus is het verstandig om uzelf goed te informeren over de verschillende mogelijkheden.

simulatie

Verschillende soorten leningen

Veel mensen hebben voor de aankoop van de woning een hypothecaire lening nodig. Dit is een langlopende lening, vaak met een looptijd van tussen de 20 en 30 jaar. In die tijd lost u uw woning elke maand af en betaalt u de waarde van uw woning met rente terug aan de bank. Naast hypothecaire leningen kunt u bij de bank ook terecht voor andere kredieten of persoonlijke leningen, met verschillende looptijden en voorwaarden. Vaak zijn die persoonlijke leningen speciaal afgestemd voor bepaalde doeleinden. Voor het aanschaffen van een nieuwe wagen kunt u bijvoorbeeld vaak een lening afsluiten voor uw voertuig en soms zelfs speciaal voor de aanschaf van een motor. Ook een woonkrediet voor de verbouwing of renovatie van uw huis is aan te vragen. Ook kunt u vaak een persoonlijke lening afsluiten die u kunt gebruiken voor andere zaken, van een nieuwe pc tot de aankoop van een boot of caravan.

Kies ik voor een lening op afbetaling of een hypothecair krediet?

Een hypothecair krediet wordt vaak gebruikt voor het lenen van geld voor de aankoop van uw huis. Dit is een krediet dat bedoeld is voor hogere bedragen en langere looptijden. Dan kiest u voor een hypothecair krediet. Er is hiervoor een notariƫle akte nodig. Een hypotheek kan daarnaast ook zorgen voor fiscale voordelen. Een lening op afbetaling is een lening met een kortere looptijd en voor kleinere bedragen. Hier is dan ook geen notariƫle akte voor nodig. Deze leningen worden sneller afgelost. Bij beide soorten leningen wordt een krediet gebonden levensverzekering afgesloten. Mocht u overlijden of uw partner overlijden dan neemt de verzekeringsmaatschappij de terugbetaling van de afgesloten lening (gedeeltelijk) voor zijn rekening.

Hoeveel kan ik lenen bij de bank?

Wat u kunt lenen bij de bank is per persoon afhankelijk van een aantal zaken. Het is dus niet gemakkelijk te zeggen wat u precies kunt lenen. Vaak moet u daarvoor naar de bank of u kunt soms de hoogte van de lening uitrekenen met behulp van een online simulator. Het bedrag dat u krijgt is afhankelijk van wat u kunt terugbetalen, de waarde van uw woning en van uw waarborgen. U kunt echter wel een inschatting maken. Wat u maximaal kunt lenen is vaak af te leiden aan het feit dat de maandelijkse kredietaflossingen die u doet in totaal niet hoger mogen zijn dan een derde van uw inkomen. Dit kunnen uw netto inkomsten zijn als u alleenstaand bent, maar ook het netto inkomen van het totale gezin.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.