Hoeveel kan ik lenen in totaal?

Hoeveel kan ik lenen in totaal

Bent u van plan binnenkort een lening af te sluiten? Dan is het heel goed voor te stellen dat u benieuwd bent naar hoeveel u kunt lenen. U weet waarschijnlijk al dat dit voor ieder individu anders is, omdat het met een hoop factoren te maken heeft. De factoren beïnvloeden de hoogte van het door u te lenen bedrag. Uiteraard speelt uw inkomen een grote rol, maar daarnaast zijn er andere elementen die mee spelen waar u misschien nog niet aan gedacht had.

simulatie

Welke factoren bepalen de lening?

Zoals net benoemd is, is uw inkomen een grote factor in het berekenen van uw lening. Daarnaast moet u kijken naar de betalingstermijn. Oftewel, hoe lang bent u van plan het geleende bedrag af te betalen en wat zijn hierin de mogelijkheden. Uw gezinssituatie kan ook een rol spelen en natuurlijk ook uw financiële geschiedenis. Heeft u misschien nog andere leningen openstaan of staat u op de zwarte lijst? Het kunnen factoren zijn die een lening aanvragen moeilijker maken.

Bij een hogere lening zullen er altijd vragen gesteld worden. Zo ook waar u de lening voor wilt gebruiken. Dit wordt gedaan voor de kredietverstrekker zodat zij geen verhoogd risico lopen, maar ook voor u zodat u niet onnodig in de financiële problemen raakt. Bovendien kan het uitmaken waar u een lening afsluit. Het is natuurlijk een verschil of u dit bij een bank doet of via uw sociale kringen.

Waar moet ik rekening mee houden?

Ten eerste is het nooit verstandig om meer te lenen dan u daadwerkelijk nodig heeft. Het is heel makkelijk om de lening wat te verhogen, want dat betekent dat u meer geld krijgt, maar houd er rekening mee dat de rentevoet daarmee ook hoger wordt en u moet er zeker van zijn dat u het binnen de aflossingsperiode terug kunt betalen. Probeer voor uzelf te bepalen hoeveel u per maand kunt aflossen en ga hierbij uit van maximaal een derde van uw inkomsten. Als u meer wil aflossen, dan kunt u misschien in moeilijkheden komen wanneer u voor onverwachte kosten komt te staan. Ook is het verstandig om iedere maand geld opzij te zetten zodat u kunt sparen voor wanneer de lening voorbij is. Dan hoeft u niet plots een grote stap terug te doen op financieel gebied.

Een lening wordt altijd bepaald aan de hand van uw persoonlijk situatie. De combinatie van de genoemde factoren bepalen de hoogte van de lening en of u in wezen wel een lening kunt krijgen. Op internet zijn er een hoop simulaties te doen om te berekenen of u voor een lening in aanmerking komt. U kunt hierbij vaak de hoogte van het te lenen bedrag invullen, evenals de betalingstermijn. Zo kunt u zelf beslissen of het verstandig is om te lenen en wat de kosten in de toekomst zullen zijn. Op deze manier komt u minder snel voor verrassingen te staan.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.