Hoeveel kan ik lenen per maand?

Hoeveel kan ik lenen per maand

Voor veel mensen is het handig om in bepaalde periodes een lening af te sluiten, ongeacht wat het doeleind hiervan is. Het is echter wel belangrijk om de noodzaak in te schatten en natuurlijk het bedrag dat u per maand kunt missen om de lening weer af te lossen. Probeer voor uzelf de risico’s zo laag mogelijk te houden als u een lening afsluit. Zo voorkomt u dat u, zodra de lening afgelost is, in de problemen komt, omdat u ineens geld te kort komt. Gebruik een lening niet om rond te komen, want dan komt u in een vicieuze cirkel terecht waarin u altijd geld tekort zal komen.

simulatie

De kredietverstrekker

Voor de verstrekker van de lening is het van belang dat u de lening netjes tijdig af kunt lossen. Als dit niet het geval is, dan verdient de kredietverstrekker niets aan u. Schulden zijn nu eenmaal sneller opgebouwd dan dat ze afgelost zijn, dus probeer het uzelf niet te moeilijk te maken. Samen met de kredietverstrekker kunt u rond de tafel gaan zitten om na te gaan hoe u zonder moeilijkheden een lening af kunt lossen. Een kredietverstrekker zal u nooit met opzet een hoge lening aansmeren. Ten eerste is dit namelijk nadelig voor hen wanneer het onhaalbaar is en daarnaast zijn zij verplicht om een realistisch kostenplaatje voor u te maken.
De kans is groot dat er vragen aan u gesteld zullen worden over uw inkomen en uw huidige kosten per maand en per jaar. Ook zijn ze meestal nieuwsgierig naar uw gezinssituatie en uw arbeidscontract en de stabiliteit hiervan. Bovendien nemen ze een kijkje in uw financiële verleden en of u misschien nog andere leningen heeft lopen. Dit kunnen zij gemakkelijk nakijken, omdat dit bijgehouden wordt in de kredietcentrale. Onwaarheden vertellen heeft dan ook geen zin. Het is voor de verstrekken belangrijk om te weten of u bijvoorbeeld op de zwarte lijst staat en wat de reden daarvan is.

Het is verstandig om niet te rooskleurige antwoorden op de vragen te geven, want ook voor u is het goed dat u hier eerlijke en volledige antwoorden op geeft. Zo kan de kredietverstrekker u het beste helpen aan een geschikte lening. Hij mag weigeren om u een lening te verstrekken, als hij eraan twijfelt of u het bedrag tijdig terug kunt betalen. Als u toch een lening krijgt, kan de kredietgever om een borgstelling vragen. Dit geeft hem namelijk extra zekerheid dat hij geen risico zal lopen.

Tips

Maak voor uzelf en de verstrekker uw financiële situatie niet mooier dan het is. Het is serieuze zaak en deze wordt ernstig wanneer achteraf blijkt dat u diep in de schulden komt. Wees te allen tijde eerlijk over uw situatie en beweegredenen voor de lening. De kredietverstrekker kan uw financiële geschiedenis gemakkelijk controleren. Wanneer u niet openlijk gesproken hebt, is dit voor de verstrekker een goede reden om u in twijfel te trekken. Tenslotte is het onverstandig om tot het uiterste van uw budget te gaan. Stel realistische doelen wat betreft de afbetaling en neem nooit een hogere lening dan nodig is. Houd daarnaast rekening met eventuele onvoorziene gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld het verliezen van uw baan, het oplopen van een ziekte of onverwachte (hoge) kosten.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.