Hoeveel kan ik lenen? – simulatie

Hoeveel kan ik lenen?-simulatie

Een lening kan uitkomst bieden als u de eindjes eventjes niet meer aan elkaar kunt knopen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn, wanneer zich een onverwachte, grote kostenpost voordoet. Uw wasmachine begeeft het of de auto moet een noodzakelijke reparatie ondergaan. Het kan dan zo zijn dat u onvoldoende liquide middelen beschikbaar heeft om deze kosten te kunnen maken.

simulatie

Door een lening af te sluiten, kunt u op korte termijn over het benodigde geld beschikken, dat u vervolgens in termijnen weer terugbetaalt. Het is wel belangrijk om een passende lening af te sluiten, zodat u niet in de financiële problemen komt. Een veelgestelde vraag is dan ook, hoeveel geld u maximaal kunt lenen gezien uw situatie. Door middel van een leningsimulatie kunt u een overzicht verkrijgen over uw lening.

Leningvoorwaarden

Het is bij veel verschillende financiële instellingen mogelijk om een lening af te sluiten, maar dat betekent niet dat elke kredietverstrekker zomaar elke aanvraag voor een lening ook automatisch accepteert. De voorwaarden voor een lening moeten zorgvuldig worden opgesteld. Dit is in het belang van zowel de kredietverstrekker als uzelf. De verstrekker van het krediet wil immers zekerheid dat het geleende geld ook weer wordt terugbetaald, inclusief rente. Voor uzelf is het belangrijk dat u een lening aangaat, die u oplossingen biedt in plaats van problemen. Een lening die u niet kunt terugbetalen, leidt immers alleen maar tot oplopende kosten. Maar op basis waarvan worden de voorwaarden van een lening dan bepaald?

Maandelijkse inkomsten en uitgaven

In de eerste plaats zullen kredietverstrekkers inzicht willen verschaffen in uw maandelijkse financiële balans. Dat betekent dat u voor een leningaanvraag informatie moet geven over uw vaste maandelijkse inkomsten en over uw maandelijkse lasten. Heeft u een vast diensverband en een hoog salaris, dan heeft u goede papieren om gunstige leningvoorwaarden te bedingen. Minder maandelijkse kosten verbeteren uw positie ook aanzienlijk.

Maar ook andere factoren spelen een rol, zoals uw leeftijd, gezinssituatie en leenhistorie. Bent u bijvoorbeeld gehuwd of woont u samen met een partner die over een vast maandelijks inkomen beschikt, dan kunt u mogelijk een gezamenlijke lening aanvragen. Er bestaan dan in ieder gevel meer mogelijkheden voor het lenen van geld. Heeft u al kinderen? Dan heeft u te maken met extra kosten, wat voor kredietverstrekkers reden is iets terughoudender te zijn met het verstrekken van de lening. Een cruciale factor, is uw leenhistorie. Heeft u in het verleden geld geleend, maar dit niet op tijd terugbetaald? Dan heeft u een BKR-registratie op uw naam staan en komt u hoogstwaarschijnlijk niet in aanmerking voor een nieuwe lening.

Lening simulatie

U kunt een aanvraag indienen bij een bank of een andere financiële instelling, en afwachten wat hun reactie zal zijn. Maar u kunt deze kredietverstrekkers ook een stap voor zijn, door gebruik te maken van een online lening simulatie. Door enkele gegevens in te vullen in de simulator, kunt u binnen enkele muisklikken een aardig idee krijgen van de mogelijkheden. U verkrijgt een goede indicatie over de maximale leensom en over het rentepercentage. Natuurlijk kunt u de simulatie naar wens invullen. Zo kiest u bijvoorbeeld zelf een looptijd voor de lening. De simulator zorgt zo voor nuttige informatie over uw leningvoorwaarden.

Deze informatie kunt u goed gebruiken bij het daadwerkelijke aanvragen van uw lening. Het biedt immers een goed handvat tijdens de invulling van de voorwaarden. Door de lening simulatie uit te voeren, heeft u immers een goede inschatting gemaakt van de mogelijkheden in uw situatie.

simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.