Zelf je hypotheek berekenen: zo pak je dat aan! Tips en tricks!

Mensen gaan steeds minder en minder naar een bankkantoor. Omdat ze alles via het internet kunnen beheren hebben ze geen noodzaak om nog iets te vragen of in orde te laten maken in een bankkantoor. Enkel bij noodzaak of een geld afhaling moet je nog een kantoor binnengaan. We staan er niet meer bij stil als we nog een overschrijving willen uitvoeren of de balans van onze rekening eens bekijken. En maar goed ook. Voor hypotheken kan je tegenwoordig ook op het internet terecht.

Start hier de aanvraag van je lening!

Het internet heeft ons al zoveel nuttige toepassingen gebracht en we zijn zeker en vast nog niet aan het einde. Voor banken is een nieuwe wereld open gegaan, want ze kunnen potentiƫle klanten lokken via hun website. Daar staat vaak alle informatie al op, maar daarnaast kan je er ook hypotheek simulaties uitvoeren. Helemaal zelf vanop je eigen computer, thuis in je luie zetel of aan de bureau. Met het invoeren van enkele gegevens heb je al een resultaat op je computer scherm staan en dat kost je helemaal niets. Geen centen en ook amper iets van tijd. In vergelijking met een bezoek aan een bankkantoor ben je heel wat meer tijd kwijt. Dus voor een eerste stap kan je gewoon via de website van een bank een simulatie uitvoeren. Inkomsten en uitgaven moet je bij de hand hebben en deze gegevens invoeren op de website. Je krijgt een bedrag te zien dat je maximaal kan uitgeven met de hypotheek. Maar ook een maandbedrag welke je maandelijks moet afbetalen.

Daarnaast staat steeds een kostenpercentage vermeld. Zeer belangrijk, want zo weet je hoeveel kosten er bij de lening komen. En als die kosten toch wat te hoog lijken, dan kan je een simulatie uitvoeren bij een andere bank. Tot op het moment dat je een aanvaardbare voorstel hebt en je je daarmee tevreden kan stellen. Teken geen voorstel voor je helemaal tevreden bent. Je kan zelfs, afhankelijk van je dossier, banken tegen mekaar uitspelen om zo een nog lager kostentarief te bedingen. Sommige banken gaan hier in mee, andere spelen het spel niet mee en kunnen je vriendelijk de deur tonen. Maar wie niet waagt, niet wint. Alleen zo kan jij over de volledige duurtijd van de lening, en dat zijn heel wat jaren, geld besparen. Aangezien je ook een aanzienlijke som geld zal lenen komen er ook heel wat kosten bij. De kosten kan je dus beperken op bovenstaande manier.

Het is maar door het te doen dat je zal merken dat de simulatie je een duidelijk beeld zal geven. Zelf de hypotheek berekenen via het internet is de snelste en handigste manier om een berekening te verkrijgen. Zo een simulatie is helemaal vrijblijvend dus je kan op je twee oren slapen. Eens het voorstel concreet is kan je naar een bank stappen en daar de aanvraag verder in orde maken.

Start hier de aanvraag van je lening!

Let op: geld lenen kost ook geld.